Raspukli keksići.
Raspukli keksići, sastojci:
- 2 jajeta,
- 200 g šećera,
- 50 g margarina,
- 3 kašike ulja,
- kora od jedne narandže, srednje veličine,
- sok od jedne narandže,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 350 g brašna i
- 1 prašak za pecivo.
Za valjanje:
- 100 g šećera u prahu.
Raspukli keksići, priprema:
- Otopljenom i malo prohlađenom margarinu dodati šećer, ulje, rendanu koru od narandže, sok od narandže, vailin šećer, jaja, brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.
- Od testa oblikujte kuglice po želji, svaku uvaljate u šećer u prahu i ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite keksiće oko petnestak minuta.
- Keksići treba da ostanu beli.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!