Ratarska pita.
Ratarska pita – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Ratarska pita.
- 600 gr brašna
- 30 gr kvasca
- 2,5 dl vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 3 komada jaja (2 jajeta za testo i 1 za premazivanje)
- 50 ml ulja
- 300 gr sira
- 60 gr masti
- 60 gr putera
- U dublju posudu sipati mlaku vodu, razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna , te ostaviti na toplom da nadođe. U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati so, jaja, ulje i nadošao kvasac, zatim promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe. Potom testo premesiti i podeliti na 9. jufki i ostaviti ih da miruju oko 20min. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Uzeti jednu jufku i rastanjiti je oklagijom. Staviti je u tepsiju pa premazati rastopljenom smesom od masti i putera. Preko staviti sira i preklopiti drugom korom. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav material. Poslednju koru premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Gotovu pitu iseći na trouglove pa je ostaviti da nadođe. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C stepeni dok ne porumeni (oko 45 min.)
Moje viđenje za testo: testo je dobro umešeno kad ga nožem presečeš po sredini i pojave se šupljine po testu.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!