Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Raviole trikolori – Snežana Kitanović

0

Raviole trikolori – za ljubitelje testenina, trikolori u krem sosu.

Raviole trikolori - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Raviole trikolori – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Raviole trikolori - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Raviole trikolori – Snežana Kitanović

Raviole trikolori - za ljubitelje testenina, trikolori u krem sosu.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

Za testo je potrebno:

  • 4 komada jaja veća
  • 400 gr brašno
  • 3 kašike maslinovo ulje
  • 1 kašika so
  • 50 gr spanać
  • 50 gr cvekla

Crveno i zeleno testo:

  • 1 komad jaje
  • 100 gr brašno
  • 1 kašika ulja
  • so malo
  • spanać pasirani
  • cvekla

Nadev:

  • 200 gr sira
  • 1/2 pakovanje kisela pavlaka

Umak od pavlake:

  • 2 dl kisela pavlaka
  • maslac malo
  • 1 kašika gustin
  • so
  • mirođija sveža

Žuto testo

  • 2 komada jaja
  • 200 gr brašno
  • 2 kašike ulje
  • so malo

Uputstvo za pripremu

  1. Za ova dva obojena testa će vam trebati još brašna jer će biti lepljivo.
    Raviole trikolori - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
  2. Ako je testo tvrdo dodati malo vode.
  3. Umesti ga dobro da se ne lepi za prste a zatim staviti u kese i odložiti u frižider min. pola sata, a može i preko noći kako bi se lepše razvijalo.
  4. Skuvati spanać i cveklu a zatim ih ispasirati.
  5. Ova pasta se pravi od tri testa, žutog, crvenog i zelenog a svako se pravi posebno.
  6. Nakon toga žuto testo podeliti na tri dela, takođe iseći na jednake delove zeleno i crveno testo.
  7. Istanjiti oklagijom u pravougaonik sve delove debljine oko 1 cm.
  8. Svaki gornji sloj testa namazati sa malo vode i ređati po želji.
  9. Pritisnite rukom kako bi se slojevi zalepili, a zatim seći nožem parčiće debljine 1cm.
  10. Svaki komad razvaljati oklagijom i provući kroz mašinu za testo na broju 5.
  11. Dok provlačite testo dobro brašnite da se ne bi lepilo.
  12. Na polovinu razvijenog testo stavljati male kupice nadeva ostavljajuci razmak od 3-4 cm izmedju njih, pa zatim taj "prazan" prostor premazati hladnom vodom da nam se ravioli ne bi otvarali prilikom kuvanja. Preklopiti drugom polovinom testa, malo utisnuti oko nadeva da se ivice bolje zalepe, pa reckavim tockicem (radlom) ili ostrim nozem iseci na male kvadratice.
  13. Raviole kuvati u kipućoj slanoj vodi oko 20-tak minuta.
  14. Izvaditi rupičastom kašikom i odlžiti na tanjir za serviranje.
  15. U međuvremenu pripremiti umak: na malo zagrejanog maslaca proprziti kašiku gustina, dodati kiselu pavlaku i kuvati dok se umak ne zgusne.
  16. Posoliti i pobiberiti po ukusu, staviti sitno seckanu mirođiju.
  17. Dok je sve još toplo, preliti preko pripremljenih raviola i po želji posuti sa malo naribanog parmezana.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Paste, kliknite na link: PASTE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.