Ražani beskvasni hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Ražani beskvasni hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Ražani beskvasni hleb – za više osoba na hrono ishrani.

Ražani beskvasni hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Ražani beskvasni hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ražani beskvasni hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

razani beskvasni hleb Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Ražani beskvasni hleb – za više osoba na hrono ishrani.

  • 400 gr razanog brasna
  • 2 kasike semenke suncokreta
  • 0,5 kasicice soli
  • voda
  1. Nista nisam specijalno uradila. Usula sam tamno razano brasno u ciniju i semenke suncokreta i sa mlakom vodom zamesila ne preterano gusto testo. Pokrila ga krpom i ostavila na sobnoj temperaturi. Na svakih par sati kad se setim ja ga sa varjacom premesim. Tako je to meni stajalo sve do sutradan na sobnoj temperaturi. U jutro kada sam ustala vec je pomalo mirisalo na kvasac. Pustila sam da stoji jos uvek ali sam ga cesce obilazila i varjacom svaki put promesala. Kada sam zakljucila da je najintenzivniji miris kvasca, odlucila sam da stavim da se pece.
  2. Pre nego cu usuti u tepsiju za pecenje, usula sam so i dobro promesala. Namazala sam modlu za hleb sa uljem i posula je sa semenkama suncokreta sa svih strana, Izrucila testo, posula i odozgo semenke. Stavila sam da se pece na 200C jer je bilo u silikonsku modlu. Ne znam bas tacno da kazem koliko se to vremenski peklo, ali bilo je prilicno dugo, mozda cak i sat vremena. Nekoliko puta sam isprobavala sa drvenim stapicem za rostilj da li je sredina pecena. Kada se nije lepilo za stapic izvadila sam. Ostavila sam ga da se hladi i tek posle par sati sam ga isekla.
Nije bas mnogo narastao ali nije ni ostao ziv unutra. Prilicno je tvrd i suv. Mozda bi bilo drugacije da sam malo vise vode upotrebila. On je skroz jestiv i meni licno smeta samo sto je tvrd. Cak se ni ne rasipa. Posto ja koristim do maksimuma priliku da iskoristim mlecno u dorucku, odlucila sam se da uvece isecem kriske na kockice i pomesam sa kiselim mlekom.

Ujutro je hleb “popio” kiselo mleko pa sam jos dodala kiselog mleka i promesala, posula sa semenkama suncoktera i istuckanim semenkama bundeve (golice). Bio je to divan dorucak. Ostale kriske sam spremila u zamrzivac i sebi sam priustila ovaj divan dorucak jos nekoliko puta.

Verujem da uz ovaj dorucak ide savrseno i slaninica przena

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!