Ražani beskvasni hleb – Jadranka Blažić

Ražani beskvasni hleb – za više osoba na hrono ishrani.

Ražani beskvasni hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Ražani beskvasni hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ražani beskvasni hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ražani beskvasni hleb – za više osoba na hrono ishrani.

  • 400 gr razanog brasna
  • 2 kasike semenke suncokreta
  • 0,5 kasicice soli
  • voda
  1. Nista nisam specijalno uradila. Usula sam tamno razano brasno u ciniju i semenke suncokreta i sa mlakom vodom zamesila ne preterano gusto testo. Pokrila ga krpom i ostavila na sobnoj temperaturi. Na svakih par sati kad se setim ja ga sa varjacom premesim. Tako je to meni stajalo sve do sutradan na sobnoj temperaturi. U jutro kada sam ustala vec je pomalo mirisalo na kvasac. Pustila sam da stoji jos uvek ali sam ga cesce obilazila i varjacom svaki put promesala. Kada sam zakljucila da je najintenzivniji miris kvasca, odlucila sam da stavim da se pece.
  2. Pre nego cu usuti u tepsiju za pecenje, usula sam so i dobro promesala. Namazala sam modlu za hleb sa uljem i posula je sa semenkama suncokreta sa svih strana, Izrucila testo, posula i odozgo semenke. Stavila sam da se pece na 200C jer je bilo u silikonsku modlu. Ne znam bas tacno da kazem koliko se to vremenski peklo, ali bilo je prilicno dugo, mozda cak i sat vremena. Nekoliko puta sam isprobavala sa drvenim stapicem za rostilj da li je sredina pecena. Kada se nije lepilo za stapic izvadila sam. Ostavila sam ga da se hladi i tek posle par sati sam ga isekla.
Nije bas mnogo narastao ali nije ni ostao ziv unutra. Prilicno je tvrd i suv. Mozda bi bilo drugacije da sam malo vise vode upotrebila. On je skroz jestiv i meni licno smeta samo sto je tvrd. Cak se ni ne rasipa. Posto ja koristim do maksimuma priliku da iskoristim mlecno u dorucku, odlucila sam se da uvece isecem kriske na kockice i pomesam sa kiselim mlekom.

Ujutro je hleb „popio“ kiselo mleko pa sam jos dodala kiselog mleka i promesala, posula sa semenkama suncoktera i istuckanim semenkama bundeve (golice). Bio je to divan dorucak. Ostale kriske sam spremila u zamrzivac i sebi sam priustila ovaj divan dorucak jos nekoliko puta.

Verujem da uz ovaj dorucak ide savrseno i slaninica przena

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ražani beskvasni hleb – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.