Recept za čorbu od povrća – Dijana Popović

Recept za čorbu od povrća.

Potrebni sastojci za čorbu od povrća:

  • 1 kašika putera
  • 2 kašike brašna
  • 300 gr krompira
  • 300 gr karfiola
  • 2 šargarepa
  • so, biber, suvi začin, peršun, po ukusu
  • ljuta suva paprika, po ukusu
  • kockice prepečenog hleba
Recept za čorbu od povrća - Dijana Popović - Recepti i kuvar online
Recept za čorbu od povrća – Dijana Popović – Recepti i kuvar online

Čorba od povrća, priprema:

  • Krompir oprati i seckati na kockice.
  • Karfiol oprati i malo krupnije iseckati.
  • Na puteru propržiti brašno. Odmah dodati seckanu šargarepiu i krompir, dodati začine, pa lagano promešati, zatim sipati 1 litar hladne vode.
  • Promešati varjačom i pusti da provri.
  • Kad provri dodati karfiol.
  • Krčkati 20 minuta.
  • Čorbu poslužiti sa kockicama prepečenog hleba.
  • Prijatno!

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Recept za čorbu od povrća – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.