Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Recept za divan ručak – ukusni kaneloni sa pečurkama

0

Recept za divan ručak – kaneloni sa pečurkama. Pripremite ovo fino jelo za ručak i neće vam biti žao što ste nas poslušali. Potrebno je malo vremena da utrošite i da na stolu imate fantastičan ručak.

BKTV news - Kaneloni sa pečurkama
BKTV news – Kaneloni sa pečurkama
BKTV news - Kaneloni sa pečurkama
Štampanje

Recept za divan ručak - ukusni kaneloni sa pečurkama - BKTV news - Recepti i Kuvar online

Recept za divan ručak - kaneloni sa pečurkama. Pripremite ovo fino jelo za ručak i neće vam biti žao što ste nas poslušali. Potrebno je malo vremena da utrošite i da na stolu imate fantastičan ručak.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 20 komada kanelona
  • 500 gr šampinjona
  • 1 dl belog vina
  • 1 komad crnog luka
  • 80 gr pancete
  • 250 gr pelata paradajza
  • 200 gr kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • 4 dl mleka
  • 50 gr brašna
  • 50 gr margarina
  • 1 komad jaje
  • 5 kašika ulja
  • mešavina začina
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk i pančetu iseći na kockice, šampinjone na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
  2. Pelat paradajza izgnječiti, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
  3. Na malo ulja propržiti pančetu, crni i beli luk, a zatim dodati šampinjone pa i njih kratko propržiti.
  4. Potom dodati belo vino, pelat paradajza i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
  5. Fil od pečuraka ostaviti da se ohladi pa u njega dodati rendani kačkavalj i promešati.
  6. Pripremljenom smesom napuniti kanelone.
  7. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti puter te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U prohlađeni sos dodati jaje, začine po ukusu i promešati.
  8. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa. Preko njega rasporediti kanelone i preliti ih preostalim bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.