Recept za domaći hleb – Dijana Popović

Hleb iz zemljane posude

161

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Recept za domaći hleb pečen u zemljanoj glinenoj posudi iz Zlakuše.

Specifičnost ove posude se ogleda u tome što se zemljano posudje izrađuje od dva prirodna materijala: zemlje -gline i kamena koji se mešaju. Tako da hrana pripremljena u ovakvim posudama je najukusnija i najzdravija.

Recept za domaći hleb, sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 50 gr svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • 5 kašika ulja
  • 500 ml mlake vode
Recept za domaći hleb - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Recept za domaći hleb – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Recept za domaći hleb, priprema:

  • U veću miks posudu staviti polovinu brašna, dodati izmrvljen kvasac, ulje, so.
  • Sa mlakom vodom zamesiti testo, pa postepeno dodati preostalo brašno.
  • Umesiti fino, glatko testo i ostaviti ga da nadođe 30 minuta.
  • Nadošlo testo premesiti uz dodatak vrlo malo brašna, staviti na pek papir, posuti sa brašnom, pa zajedno sa pek papirom staviti u zemljanu posudu.
  • Hleb ostaviti da nadođe 60 minuta.
  • Nadošli hleb peći u rerni 60 minuta na 180 stepeni.
  • Prijatno

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

80%
Awesome
  • Design

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More