Recept za odličnu proju – Marija Milošević

Jedan jako brz i jednostavan recept za odličnu proju! Proja – veoma jednostavan i brz recept!

Recept za odličnu proju, sastojci:

  • kukuruzno belo brašno 150 g
  • belo brašno 150 g
  • punomasni sir 150 g
  • prašak za pecivo 1 kesica (10 g)
  • suncokretovo ulje 1dl
  • kisela voda 2dl
  • 2 jaja
  • mast
  • so

Okvirno vreme pripreme 35 minuta.

Recept za odličnu proju, priprema:

  • Sjediniti jaja i sir.
  • Dodati kiselu vodu, kukuruzno brašno, belo brašno i prašak za pecivo.
  • Posoliti, dodati ulje i sve dobro sjediniti u gotovu masu.
  • U svaku modlu za proju dodati malo masti.
  • Zagrejati modle u rerni.
  • U vrele modle sipati gotovu masu.
  • Peći 25 minuta na 180 stepeni C.
  • Servirati!

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=ZIXURcsvvEE

Marija Milošević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Recept za odličnu proju – Marija Milošević

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.