RECEPT ZA SVETOG NIKOLU: oslić iz rerne – Jelena Nikolić

Oslić iz rerne, specijalitet za Svetog Nikolu, posno jelo.

Oslić iz rerne, sastojci:

• 2 kg oslića
• 200 g prezli
• 50 g pšeničnog brašna
• malo ulja
• so
• začini

Oslić iz rerne, priprema:

Ribu iseći, posoliti po ukusu i ostaviti 10 minuta da odstoji. Zatim uvaljati u mešavinu brašna, prezle i začina. Poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Na svako parce kanuti po koju kap ulja. Peći u rerni zagrejanoj na 200 C dok ne porumeni. Prijatno!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

RECEPT ZA SVETOG NIKOLU: oslić iz rerne – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.