Recept za tikvenjak – Danijela Žikić

Tikvenjak – još jedna obavezna poslastica za Badnje veče.

Tikvenjak, sastojci:

  • 500 gr gotovih kora za pite
  • 600 gr rendane bele tikve
  • 400 gr šećera
  • 4 kesice vanilin šećera
  • 150 ml ulja
  • 200 ml tople vode
  • po potrebi šećera u prahu

Tikvenjak, priprema:

  • Kore razdvojiti za 4 rolata po 4 kore.
  • Pomešati toplu vodu i ulje za premazivanje kora.
  • Staviti prvu koru. Premazati uljem i vodom. Preko staviti drugu koru. Premazati uljem i vodom. Posuti rendanu tikvu. Posipati šećer (4-5 kašika) i malo vanilin šečera. (Za svaki rolat po jedna kesica vanil šećera, rasporediti na svakoj preostaloj kori). Ponoviti postupak sa trećom i četvrtom korom. Tako redom napraviti još tri rolata.
  • Uviti u rolat. Ređati u pleh na pek papiru. Premazati ostatkom vode i ulja.
  • Peći na 250 stepeni oko 30 minuta.
  • Prohlađenu pitu seći na parčiće. Po ukusu posipati sećer u prahu i služiti!

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Recept za tikvenjak – Danijela Žikić

Recept za tikvenjak

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.