Tikvenjak – još jedna obavezna poslastica za Badnje veče.
Tikvenjak, sastojci:
- 500 gr gotovih kora za pite
- 600 gr rendane bele tikve
- 400 gr šećera
- 4 kesice vanilin šećera
- 150 ml ulja
- 200 ml tople vode
- po potrebi šećera u prahu
Tikvenjak, priprema:
- Kore razdvojiti za 4 rolata po 4 kore.
- Pomešati toplu vodu i ulje za premazivanje kora.
- Staviti prvu koru. Premazati uljem i vodom. Preko staviti drugu koru. Premazati uljem i vodom. Posuti rendanu tikvu. Posipati šećer (4-5 kašika) i malo vanilin šečera. (Za svaki rolat po jedna kesica vanil šećera, rasporediti na svakoj preostaloj kori). Ponoviti postupak sa trećom i četvrtom korom. Tako redom napraviti još tri rolata.
- Uviti u rolat. Ređati u pleh na pek papiru. Premazati ostatkom vode i ulja.
- Peći na 250 stepeni oko 30 minuta.
- Prohlađenu pitu seći na parčiće. Po ukusu posipati sećer u prahu i služiti!
Danijela Žikić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!