Recept za tikvenjak - Danijela Žikić - Recepti i Kuvar online
Recept za tikvenjak - Danijela Žikić - Recepti i Kuvar online

Tikvenjak – još jedna obavezna poslastica za Badnje veče.

Tikvenjak, sastojci:

  • 500 gr gotovih kora za pite
  • 600 gr rendane bele tikve
  • 400 gr šećera
  • 4 kesice vanilin šećera
  • 150 ml ulja
  • 200 ml tople vode
  • po potrebi šećera u prahu

Tikvenjak, priprema:

  • Kore razdvojiti za 4 rolata po 4 kore.
  • Pomešati toplu vodu i ulje za premazivanje kora.
  • Staviti prvu koru. Premazati uljem i vodom. Preko staviti drugu koru. Premazati uljem i vodom. Posuti rendanu tikvu. Posipati šećer (4-5 kašika) i malo vanilin šečera. (Za svaki rolat po jedna kesica vanil šećera, rasporediti na svakoj preostaloj kori). Ponoviti postupak sa trećom i četvrtom korom. Tako redom napraviti još tri rolata.
  • Uviti u rolat. Ređati u pleh na pek papiru. Premazati ostatkom vode i ulja.
  • Peći na 250 stepeni oko 30 minuta.
  • Prohlađenu pitu seći na parčiće. Po ukusu posipati sećer u prahu i služiti!

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!