Recept za pileći paprikaš, ukusno jelo iz kuvara naših baka.
Pileći paprikaš sa rezancima – Recepti i Kuvar online
Recept za pileći paprikaš, ukusno jelo iz kuvara naših baka.
- 1,2 kg pile (1,2 – 1,5 kg)
- 2 glavice crni luk
- 2 komada paprika
- 2 komada šargarepa (2 komada)
- 2 komada paradajz
- 1 kašičica aleva paprika
- so
- biber
- ulje
- 1 pakovanje rezanci
- svež peršun (iseckan)
- Pile bez iznutrica, dobro očistiti i oprati, i ostaviti da se ocedi. Pile iseći na manje komade.
- U veću šerpu staviti malo ulja i dodati sitno iseckani crni luk. Crni luk propržiti par minuta. Kada je luk gotov, dodati pileće meso. Pileće meso dinstati 5 -10 minuta, dok kožica ne dobije boju. Dodati sitno isečenu papriku, šargarepu i paradajz. Dodati kašičicu aleve paprike. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Dinstati još oko 5 minuta. Naliti vodom i ostaviti da se kuva na srednjoj temeparuti oko 50 minuta.
- Kada je pileće meso gotovo, izvaditi ga i odvojiti meso od kostiju i kožica.
- U drugom loncu skuvati (al dente) rezance u malo osoljenoj vodi.
- Vratiti pileće meso u masu paprikaša, i dodati skoro skuvane rezance. Kuvati još par minuta na srednjoj temperaturi. Ukrasiti svežim listovima peršuna. Služiti toplo.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!