Posni kanapei – Snežana Orlović
Posni kanapei.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Posni kanapei – Snežana Orlović
Posni kanapei.
- 300 gr posnog (slanog, integralnog, prepečenog hleba ili keksa sa maslinovim uljem i origanom, veličine jednog zalogaja.)
- 300 gr posnog feta sira
- 200 gr posnog margarina
- 200 gr crnih maslina bez koštica
- 50 gr crvenog kavijara
- 1 manja teglica kapra
- 200 gr kiselih krastavčića
- nekoliko komada crvenih kiselih papričica (može i ljutih)
- mešavina orašćastih neprženih plodova (indijski orah, ljušteni pistaći, badem.)
- malo kima
- peršunov list
- Izrezati masline na pola i u svaku šupljinu staviti kapar.
- Iseckati kisele krastavčiće na manje kolutove.
- Iseckati kiselu paprika na manje trakice.
- Odvojiti od grančica listice peršuna.
- Ulupati mikserom feta sir i margarin, da masa bude bez grudvica.
- Na hleb naneti pripremljeni namaz u obliku kupe.
- Redjati naizmenično sa strane maslinu sa kaprom, do nje staviti kolutić krastavčića, pa komadić paprika.
- Na vrh noža uzeti kavijar i pažljivo ga spustiti na vrh namaza.
- Sa slobodne strane staviti neki orašćasti plod i na prazno mesto staviti 3-4 zrna kima.