Prezentacija sajta Recepti i Kuvar online, Beogradska hronika, Radio televizija Srbije, screenshot
Prezentacija sajta Recepti i Kuvar online, Beogradska hronika, Radio televizija Srbije, screenshot

Ekipa Beogradske hronike nam je bila u poseti i zabeležila kratku prezentaciju našeg sajta Recepti i Kuvar online. Tom prilikom, razgovarali smo i o knjizi Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, koja uskoro izlazi iz štampe.

Čak 85% domaćica makar jednom je prepisalo recept sa društvenih mreža. Na drugoj strani ove priče su ljudi raznih profesija. Nekima je to samo hobi, a neki kažu da od toga lepo zarađuju za život, rekla je u uvodu Slađana Tomašević, urednik Beogradske hronike.

Milica Spasić, reporter: Na sajtu Miodraga Ilića, osim recepata mogu se pronaći zanimljive reportaže i intervjui sa poznatima, koji dele zajedničku strast prema dobrom obroku.

Miodrag Ilić: Recimo, od poznatih, izdvojio bih, svetski poznatog dr Alena Delaboa, koji je osmislio koncept hrono ishrane, nekih 80-tih godina prošlog veka. On je bio naš gost na 10-15 minuta, tokom promocije svoje knjige u Beogradu. Pa, zatim, recimo, medijski jako poznat Milorad Milinković, baš kod vas u RTS-u, tragač u kvizu Potera. Gost nam je bio i Zoran Modli, poznati radio voditelj i poznata medijska ličnost.

Prezentacija sajta Recepti i Kuvar online, Beogradska hronika, Radio televizija Srbije, screenshot
Prezentacija sajta Recepti i Kuvar online, Beogradska hronika, Radio televizija Srbije, screenshot

Milica Spasić: Na ovakvim sajtovima ima i nagradnih igara. Bira se kuvar meseca, recept godine. Miodrag je odlučio da prikupi tradicionalne recepte sa ovih prostora, a uskoro će biti pretočeni i u knjigu.

Miodrag Ilić: Tradicionalni recepti su samo oni recepti koji su nastali pre Drugog svetskog rata i za koje postoji pouzdan pisani zapis ili verbalno tumačenje. Jer, nakon Drugog svetskog rata počinje velika industrijalizacija, dodavanje aditiva u hranu, pospešivača ukusa, itd. Što ne predstavlja kulturnu baštinu jedne države.

Milica Spasić: Jasan tekst, lepe fotografije i video koji detaljno opisuje postupak pripreme nekog jela, mogu da ohrabre i početnike u kuvanju. Ipak, originalnost je uvek na ceni.

Nekima je ovo samo hobi, ali može lepo i da se zaradi. Profesionalni kuvari češće su muškarci nego žene. Ipak, žene više uživaju u kuvanju, potvrđuju podaci. I redovnije posećuju Internet kuhinje. Čak 85% domaćica makar jednom je prepisalo recept sa društvenih mreža.

Izvor: Beogradska hronika, Radio televizija Srbije, sva prava zadržana

Pogledajte celu emisiju, Beogradska hronika, 30.01.2018.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!