Gusti sok od jagoda – domaći sokovi su uvek kvalitetniji i ukusniji od kupovnih (ako mene pitate). Posebno zbog toga što prilikom pripreme domaćih sokova možete da utičete na količine šećera i kiselina.
U većinu sokova ne dodajem kiselinu, mislim na veštačku limunsku kiselinu. Ako neko voće zahteva dodatnu kiselu, prilikom služenja iscedim malo limunovog soka. Jagode su same po sebi dovoljno kisele tako da nema potrebe dodavati bilo šta.
Nekada dodajem šećer, nekada ne. Sve zavisi od toga koliko su jagode slatke. Kada pripremam sok koji treba duže da stoji, stavim malo više šećera kako bi se sok delimično konzervirao. Priprema ovog gustog soka od jagoda je vrlo jednostavna.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Gusti sok od jagoda – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Gusti sok od jagoda – domaći sokovi su uvek kvalitetniji i ukusniji od kupovnih (ako mene pitate). Posebno zbog toga što prilikom pripreme domaćih sokova možete da utičete na količine šećera i kiselina.
- 1 kg jagoda
- 1,5 l vode
- 100 gr šećera (ili po ukusu)
- Jagode izblendirati. U dobijenu kašu sipati vodu, izmešati i procediti kroz gazu ili kroz cediljku.
- Dodati šećer i kuvati par minuta kada sok provri.
- Sipati ga u flaše i čuvati u frižideru do korišćenja.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!