Dinstovan svež kupus – ovako spremljen mlad kupus je još bolji uz dodatak pržene svinjske ili juneće šnicle…
Dinstovan svež kupus – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Dinstovan svež kupus – ovako spremljen mlad kupus je još bolji uz dodatak pržene svinjske ili juneće šnicle…
- 2 kg svežeg kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 2 komada šargarepe
- 2 kašike sirćeta
- 1 kašičica aleve paprike
- soli (po ukusu)
- bibera (po ukusu)
- kima (po ukusu)
- 2 kašike soka od paradajza
- masti (ili ulja, po ukusu)
- Kupus isecite na rezanca(malo krupnija nego za salatu). U manji lonac sipajte vodu, posolite je i stavite sirće. Kada provri njome prelijte kupus i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga ga dobro ocedite od vode.
- U odgovarajuću šerpu sipajte ulje ili mast, dodajte sitno iseckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove, propržite 3-4 minuta pa dodajte isceđen kupus. Dinstajte ga uz mešanje najmanje pola sata, pa dodajte sok od paradajza, pobiberite, dosolite ukoliko je potrebno i dodajte kim. Po želji možete dodati kašičicu aleve paprike (ja sam dodala i malo ljute tucane) i jelo preručite u vatrostalnu posudu pa ga stavite u rernu da se peče još 20-30 minuta. Povremeno promešajte.
- Za to vreme ispržite šnicle po želji i poslužite zajedno sa kupusom.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!