Restoran Arlu, kontakt detalji:

Ristorante Arlù
Borgo Pio, 135 • San Pietro
00193 Roma (Italia)
Telefono: +39 06 68 68 936
Mobile: +39 392 54 83 948
[email protected]

Sredina februara, možda nije pravo vreme za obilazak Rima, ali, za Rim se kaže – uvek je pravo vreme za posetu.

Obzirom da je cilj posete bio muzej Vatikana, logična odluka za ručak, bila je potražiti neki restoran u okolini. Za restoran Arlu se kaže, da se nalazi u zoni crkve Svetog Petra, tj. vrlo blizu istočnog zida Vatikana, na samo par minuta hoda i od Crkve i od ulaza u muzej. Naravno, konsultovali smo TripAdvisor, i nakon par minuta razmišljana, odluka je pala – restoran Arlu.

Odmah sa vrata, ljubazno osoblje vas dočeka sa pričom da, preko 50 godina, svakoga dana, prave jela od svežih sastojaka, u jednostavnoj, domaćoj atmosferi, autentičnog italijanskog restorana. Posebno se ponose na proizvodnju domaće paste, potpuno ručno napravljenu (hand made).

Izbor za glavno jelo pao je na Fileto di orata in crosta di patate (fileti orade u kori od krompira). Pre toga, na insistiranje ljubaznog konobara, izabrali smo tradicionalne bruskete (Bruschetta). Naravno, kad je račun zaključen, shvatili smo, da je to bio pogrešan potez. Savet: nikada nemojte prihvatati savete ljubaznih konobara (pogotovu u velikim gradovima), a da pri tome, nemate ispred sebe jelovnik sa cenama. Ali šta je tu je, bruskete su bile ukusne i pomogle su gladnim stomacima, da sačekaju glavnu atrakciju – filete orade.

Orada u kori od krompira - Recepti & Kuvar
Orada u kori od krompira – Recepti & Kuvar

 

Fileti orade u kori od krompira je veoma interesantna i ukusna kombinacija, vrlo hrskava sa gornje strane. Krompir omogućava da fileti orade zadrže sočnost i ukuse svih sastojaka, koji se koriste u ovom receptu. Generalno, najbolje od ovog recepta, dobijate, ako se peče u tradicionalnoj, starinskoj peći na drva. Nemojte se iznenaditi, ako negde vidite da se ovo jelo zove “Filetto di orata al forno in crosta di patate”, “al forno” znači da je pečeno, upravo u starinskoj peči na drva (ili, kako to mi kažemo – u furuni). To će omogućiti da pečenje bude kratko, a da korica od krompira bude jako hrskava i ukusna, a riba sočna.

Naša orada, bila je malo nepečena sa donje strane, ali, ni to nam nije pokvarilo opšti utisak.

Uz jednu čašu domaćeg belog vina, ručak za svaku preporuku!

Rim, februar 2014

Restoran Arlu – pogledajte tekstove i ocene na TripAdvisor 

This photo of Arlu is courtesy of TripAdvisor

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!