Restoran Gasthaus im Landhaushof - Recepti & Kuvar - Posetili smo | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2
Restoran Gasthaus im Landhaushof - Recepti i Kuvar online - Posetili smo

Vrsta kuhinje: Austrijska

Kontakt detalji:

Gasthaus im Landhaushof
Landhaushof 1, Klagenfurt 9020, Austria
tel.: +463 50 23 63 web:
http://www.gut-essen-trinken.at/der-landhaushof.html

Restoran Gasthaus im Landhaushof, nalazi se na nekih 5 min hoda od strogog centra Klagenfurta. Specijalitet ovog restorana su tradicionalna jela austrijske kuhinje – jela od junetine. Restoran je u potpunosti zadržao izgled stare austrijske gostionice, sa velikim stolovima i klupama, za 6+ osoba. Od starih, tradicionalnih, specijaliteta služe: govedinu sa povrćem, spanaćem i krompirom, gulaš, kobasice, itd… Moto ovog restorana je: “svi klasični recepti domaće kuhinje i dobar izbor vina”!

 This photo of Landhaushof is courtesy of TripAdvisor

Inače, Klagenfurt (na slovenačkom: Celovec ob Vrbskem jezeru) je glavni grad austrijske pokrajine Carinthia (na slovenačkom: Koruška). U Klagenfurtu živi oko 90.000 stanovnika, što ga čini 6. po veličini, u Austriji.

Klagenfurt - Recepti i Kuvar online - Posetili smo
Klagenfurt – Recepti i Kuvar online – Posetili smo

Posle šetnje starim gradskim trgovima, bogatim spomenicima istorijskog i kulturnog nasleđa, hladnog januarskog dana, posetili smo restoran Gasthaus im Landhaushof, da bismo probali neki od autentičnih recepata austrijske kuhinje. Obzirom da je bila subota, i da je bilo oko 14h, a da mi nismo unapred rezervisali, morali smo da sačekamo nekih 10 minuta. Mislim da  ni rezervacija ne bi pomogla, obzirom da je to takav tip restorana – sa domaćom atmosferom, bučan… Ukoliko biste morali malo duže da čekate, za prekraćivanje vremena tu je i veliki šank sa dobrim izborom raznih pića i točenog piva.

 This photo of Landhaushof is courtesy of TripAdvisor

Za glavno jelo smo izabrali gulaš, tradicionalni recept austrijske kuhinje (i mnogi tvrde, bečke kuhinje). Veoma gust, sa dodatkom krompira, začinjen, ljut, taman koliko treba, od ukusnog junećeg mesa. Savršen izbor za ručak.

Pogledajte recept za tradicionalni bečki gulaš.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!