Recepti za gulaš su različiti i dobijaju odrednicu prema kuhinji u kojoj nastaju (bečki gulaš, mađarski gulaš, itd…). Svi ovi recepti imaju svojih posebnosti, ali, i dosta sličnosti. Ovo je recept za bečki gulaš (Wiener Gulaschsuppe).
Gulaš – Recepti i Kuvar online
Recepti za gulaš su različiti i dobijaju odrednicu prema kuhinji u kojoj nastaju (bečki gulaš, mađarski gulaš, itd…). Svi ovi recepti imaju svojih posebnosti, ali, i dosta sličnosti. Ovo je recept za bečki gulaš (Wiener Gulaschsuppe).
- 2 glavice crni luk
- 2 čena beli luk
- 1 kašičica majoran (začin)
- 3 kašike brašno
- 3 kašike ulje
- 1 kašičica paprika (začin, ljuta)
- 1 prstohvat biber
- 750 gr juneće meso
- 750 ml bujon (juneći)
- 200 gr slanina
- 1 kašika paradajz pire
- so
- Crni i beli luk iseckajte na sitno. Slaninu iseckajte na sitne kockice. U loncu za kuvanje gulaša, zagrejte ulje i propržite beli i crni luk i slaninu.
- Juneće meso iseckajte na kockice veličine zalogaja. Dodajte u lonac i propržite nekoliko minuta. Dodajte brašno i majoran.
- Dodajte paradajz pire i pariku, i malo propržite. Sipajte juneći bujon. (opciono, u nedostatku junećeg bujona, dodajte 750 ml vode i juneću kocku). Kuvajte 40-60 minuta na umerenoj temperaturi.
- Začinite solju i biberom. Gulaš služiti topao, uz komad crnog hleba, i ukrašeno listovima svežeg peršuna.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!