Retro kolač sa voćem i kuglof – Verica Poznanović

Pošto mi je ostalo smese od kolača, u smesu za retro kolač sa voćem sam dodala jednu iseckanu bananu i napravila mali kuglof.

Retro kolač sa voćem, sastojci:

  • 4 male jabuke,
  • 1 banana,
  • 1 dl ulja,
  • 200 g višanja,
  • 4 jaja,
  • 7 kašika brašna,
  • 2 vanilin šećera,
  • 7 kašika šećera,
  • 1 manja čašica rakije,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • margarin.

Retro kolač sa voćem, priprema:

  • Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, rakiju, vanilin šećer, očišćene i oceđene višnje, iseckanu bananu i na kraju, prašak za pecivo.
  • Testo izlijte u olučasti kalup, koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko celih jabuka koliko može da stane u pleh. Jabukama, predhodno, malo odseći dno, da bi mogle da stoje pravo.
  • Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.

Ko voli, kolač može preliti glazurom od čokolade ili posuti listovima badema, mlevenim orasima, odnosno, jednostavno, samo šećerom u prahu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Retro kolač sa voćem i kuglof – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.