Rezanci mafini – jedan sjajan recept za hrono doručak.
Rezanci mafini – Jadranka Blažić
Rezanci mafini – jedan sjajan recept za hrono doručak.
- 100 gr testenine (od spelte i spanaca, moze i spagete)
- 1 kasika kiselo mleko
- 1 kasika sir (sitan)
- mocarela (za posipanje)
- so himalajska
- vlasac (za posipanje)
- Rezance uobicajeno obariti u posoljenoj vodi.
- Sitni sir i kiselo mleko pomesati.
- U posudi izruciti obarene i ocedjene rezance i pomesati sa pripremljenim sirom i kiselim mlekom. Kada se sve lepo sjedinilo sa viljuskom namotavati rezance i redjati ih u modle za mafine. Dobro bi bilo namazati ih uljem. Odozgo malo posuti mocarele i staviti u zagrejanu rernu da se zapece na 210C/10′.
- Izvaditi iz rerne i ostaviti samo koji minut u modlama da se malo stegnu i onda vaditi. Najbolje se vade sa silikonskom spatulom i ne razidju se. Ja sam posula jos malo sa rendanom mocarelom i vlascem, bilo je vise nego ukusno.
- Moja silikonska modla je plitka pa sam dobila 6 mafina.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!