Riblja čorba – Vesna Pavlović (posno)

Riblja čorba.

Riblja čorba, sastojci:

  • 2 kg ribe,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 2 rendane šargarepe,
  • 4 lista lovora,
  • 10 zrna bibera,
  • po potrebi ulje,
  • 3 kašike slatke začinske paprike,
  • 2 kašike suvog biljnog začina,
  • po ukusu so,
  • 1 kocka za supu,
  • 1 cela sveža paprika,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 koren celera,
  • 1 koren peršuna,
  • 1 kesica začina za riblju čorbu,
  • 500 ml pasiranog paradajza,
  • po ukusu beli luk u granulama,
  • po ukusu majčina dušica,
  • po ukusu bosiljak,
  • po potrebi voda,
  • po ukusu sirće.

Riblja čorba, priprema:

  • Ribu naliti vodom i skuvati (ne kuvati je dugo, voditi računa da se ne raskuva, jer se u postupku dalje pripreme još kuva), izvaditi je i usitniti, a vodu u kojoj se riba kuvala procediti i odložiti sa strane (za kasnije, za čorbu).
  • U lonac nasuti ulje, dodati biber u zrnu, lovorov list, seckani crni luk i rendanu šargarepu.
  • Dinstati, dolivajući po malo vode, dok smeša ne postane kašasta.
  • Dodati slatku začinsku papriku, suvi biljni začin, kocku za supu, so i upržiti.
  • Sipati 1 l vode, ubaciti celu svežu papriku, sitno seckan beli luk, koren peršuna i celera (ceo koren, ne seckati, već samo oljuštiti i oprati).
  • Kuvati 20 minuta.
  • Začin za riblju čorbu rastvoriti po uputstvu sa kesice, sipati u lonac i izmešati.
  • Dodati pasirani paradajz, naliti vodom u kojoj se riba kuvala (ona koja je odvojena sa strane).
  • Dodati po ukusu majčinu dušicu, bosiljak, beli luk u granulama.
  • Ubaciti usitnjenu ribu, poklopiti i kuvati na umerenoj vatri, dok se riba ne skuva.
  • Gotovu čorbu zakiseliti i poslužiti.

Vreme pripreme: 150 minuta
Broj porcija: 6
Posno jelo.
Težina pripreme: srednje zahtevno za pripremu.

Napomena: najbolje je koristiti više vrsta ribe-šarana, kečigu, oslića. Nemojte stavljati puno soli, jer je i začin za riblju čorbu sam po sebi slan, probajte, pa po ukusu posolite. Prijatno!

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Riblja čorba – Vesna Pavlović (posno)

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.