Rižoto sa zeljem – Kristina Gašpar

Rižoto sa zeljem – nema potrebe da pišem o zelju jer ga svi dobro poznajete. Ukoliko ste ljubitelj zelja, možete ga pripremiti i na ovaj način.

rizoto-sa-zeljem-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-03

Rižoto sa zeljem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Rižoto sa zeljem – nema potrebe da pišem o zelju jer ga svi dobro poznajete. Ukoliko ste ljubitelj zelja, možete ga pripremiti i na ovaj način.

  • 100 g integralnog pirinča (ili po potrebi)
  • 2 kašike ulja
  • 50 g crnog luka
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 3 veze zelja ;
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica morske soli
  • biber (po ukusu)
  1. Pirinač dobro oprati i preliti sa tri puta većom količinom vode.
  2. Kuvati ga na nižoj temperaturi.
  3. Dužina kuvanja zavisi od vrste pirinča (oko 20 minuta).
  4. Dok se pirinač kuva, na ulju propržiti crni luk dok ne porumeni. Zelje oprati i iseckati na krupnije komade.
  5. Kada je luk gotov, dodati alevu papriku, usitnjen beli luk i zelje. Dinstati dok se zelje ne omekša – oko 5 minuta.

  6. Dodati pirinač, biber i so.

  7. Izmešati.

  8. Dekorisati alevom paprikom i začinskim biljem.
Količine su date okvirno. Možete ih prilagoditi vašem ukusu i potrebama.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Rižoto sa zeljem – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.