Rogač praline – Jadranka Blažić

0

Rogač praline – Jadranka Blažić

Rogač praline – sva jela koja objavim su lično moj proizvod.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Rogač praline - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Rogač praline – Jadranka Blažić

Rogač praline - sva jela koja objavim su lično moj proizvod.
Vreme pripreme 50 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 4

Sastojci

Sastojci za cokoladu

  • 100 gr putera neslanog
  • 6 kasika supenihrogac brasna
  • voda flasirana ili prokuvana

Sastojci za punjenje

  • 30 gr putera neslanog
  • kasike dvesamlevenih badema

Uputstvo za pripremu

  1. Puter sobne temperature, pomesati sa rogacem i polako dodavati vodu.
  2. Voda treba da bude mlaka. Ne sme da bude topla jer ce otopiti puter, koji ce se prilikom hladjenja odvajati od smese.
  3. Treba da se dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu cokoladu.
  4. Prvo usuti u modlice malo smese od rogaca, dovoljno je da pokrije dno, pa staviti u zamrzivac da se malo stegne.
  5. Pomesati malo otopljenog putera sa mlevenim bademima i praviti kuglice koje su kao kliker i ubacivati u modlice na masu koja se stegla.
  6. Preko badema preliti ostatak mase od rogaca i staviti u frizider da se dobro stegne i ohladi.
  7. Praline cuvati u frizideru.

Beleške

Ova poslastica za hrono ishranu moze da se koristi posle slanog dorucka, ili kao popodnevna uzina.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.