Rogačeva slatka gnezda – Kristina Gašpar
Rogačeva slatka gnezda – kako je hrana kod nas sve skuplja i skuplja, a primanja sve manja i manja, moramo da ekonomišemo i prilikom pripremanja hrane, a da ne zakidamo na hranljivim sastojcima.
Rogač nikada nisam pripremala, ni sama ne znam zašto. Čak sam zaboravila i kakvog je ukusa.
Mama kaže da ga je koristila kada smo bile male i da tata voli štrudllu sa rogačem, a ja kao da sam prespavala taj period detinjstva.
Juče sam ga slučajno spazila u prodavnici i začudila se kako nije skup tj. kako je pristupačan, a u drugoj prodavnici je bio još jeftiniji-200 g 50 dinara.
I eto tako je nastala ova poslastica ;).
Obarene špagete sam imala, braon šećer, jaja… Miris rogača mi se baš ne dopada, ali mu je ukus prihvatljiv. Odlučila sam da ga začinim cimetom, narandžom, limunom i cimetom. Miris vanile se podrazumeva. Rogač ima dosta belančevina, raznoraznih minerala, a u prošlosti se koristio kao zaslađivač. Kažu da je pogodan za dijabetičare. Pored toga što je pristupačan, vrlo je zdrav.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Blog: Domaćica za vas