Rogačeva slatka gnezda – Kristina Gašpar

Rogačeva slatka gnezda – Kristina Gašpar

Rogačeva slatka gnezda – kako je hrana kod nas sve skuplja i skuplja, a primanja sve manja i manja, moramo da ekonomišemo i prilikom pripremanja hrane, a da ne zakidamo na hranljivim sastojcima.

Rogač nikada nisam pripremala, ni sama ne znam zašto. Čak sam zaboravila i kakvog je ukusa.

Mama kaže da ga je koristila kada smo bile male i da tata voli štrudllu sa rogačem, a ja kao da sam prespavala taj period detinjstva.

Juče sam ga slučajno spazila u prodavnici i začudila se kako nije skup tj. kako je pristupačan, a u drugoj prodavnici je bio još jeftiniji-200 g 50 dinara.

I eto tako je nastala ova poslastica ;).

Obarene špagete sam imala, braon šećer, jaja… Miris rogača mi se baš ne dopada, ali mu je ukus prihvatljiv. Odlučila sam da ga začinim cimetom, narandžom, limunom i cimetom. Miris vanile se podrazumeva. Rogač ima dosta belančevina, raznoraznih minerala, a u prošlosti se koristio kao zaslađivač. Kažu da je pogodan za dijabetičare. Pored toga što je pristupačan, vrlo je zdrav.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Blog: Domaćica za vas

rogaceva-slatka-gnezda-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-02

Rogačeva slatka gnezda - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Rogačeva slatka gnezda – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Rogačeva slatka gnezda – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Ocena recepta




Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.