Ručak na brzinu – Omlet sa paprikama

Omlet sa paprikama kao ručak na brzinu

Počinje sezona paprika – omlet sa paprikama kao ručak na brzinu. Naravno, papriku je moguće kupiti i kad joj nije sezona, ali su cene drastično više.

Jedna od mogućih kombinacija sastojaka za brzinska jela, jesu: paprika i jaja. Osim što se ova jela spremaju jako brzo, ujedno i predstavljaju jednu od omiljenih kombinacija ovog regiona.

U toplim letnjim danima, spremanje brzih jela, sprečava dodavanje nepotrebne toplote, u ionako tople stanove i kuće.

Za danas smo vam pripremili jedan interesantan recept za omlet sa slatkim paprikama, kao predlog za ručak na brzinu.

Omlet sa slatkim paprikama

Sastojci:

  • jaja, 4-5 komada
  • slatka paprika, zelena i crvena, 2 veća komada
  • belo vinsko sirće
  • so, po želji
  • biber, po želji
  • ulje, 2-3 kašike za podmazivanje tiganja

Priprema:

  • Papriku iseći na tanke trake. Jaja umutiti, da budu spremna za kasnije.
  • Nauljiti tiganj i zagrejati.
  • Papriku pržiti, dok se ne karamelizuje. Ivice moraju da postanu sjajne.
  • Kad je paprika skoro gotova, dodati dve supene kašike belog vinskog sirćeta.
  • Dodati umućena jaja.
  • Kada jedna strana bude gotova, pažljivo okrenuti i zapeći i drugu stranu.

Za ljubitelje ljutog, potrebno je samo da umesto slatke paprike dodaju malo ljute, ili da potpuno zamene slatku papriku ljutom.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ručak na brzinu – Omlet sa paprikama

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.