RUČAK NA BRZINU: sendvič sa piletinom

Sendvič sa piletinom je uvek hit, posebno ako spremate ručak na brzaka, ili večeru. Takođe je odličan dodatak na izletima i zabavama. Ovaj recept za sendvič sa piletinom je ukusan, a uz to je neverovatno brz i lak za pripremu.

Za pripremu ovog sendviča sa piletinom, planirajte dva ili tri komada pilećih prsa. Takođe, možete koristiti ostatke pečene piletine, a možete koristiti i piletinu u konzervi. Svi ostali sastojci se, uglavnom, nalaze u svakoj kuhinji, ili ih lako možete zameniti, a možete dodati i druge sastojke, ukoliko volite više ukusa. To je divan obrok u poslednjem trenutku!

Za ručak poslužite sendviče sa piletinom i uživajte u njima sa narezanim paradajzom, čipsom ili šoljom supe. Da biste ih učinili delom porodične večere, možete ih poslužiti uz pomfrit i kupus salatu ili zelenu salatu.

Sendvič sa piletinom, sastojci:

  • 1 1/2 šolje piletine (kuvano, seckano)
  • 3 kašike luka (sitno iseckani)
  • 1/4 šolje celera (sitno iseckanog)
  • 1 veliko jaje (tvrdo kuvano; seckano)
  • 1/3 do 1/2 šolje majoneza (po potrebi za dresing)
  • 1 kašika slastice kiselog krastavca
  • 1/4 kašičice soli (ili začinjena so po ukusu)
  • 1/8 kašičice crnog bibera (sveže mleveni)
  • 8 kriški hleba
  • zelena salata

Sendvič sa piletinom, priprema:

  • Rasporedite piletinu na tiganj i lagano začinite solju i sveže mlevenim crnim biberom.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 160 C. U zavisnosti od veličine i debljine pilećih prsa bez kostiju, biće potrebno 22 do 28 minuta, tj. dok piletina ne bude pečena.
  • Ostavite piletinu da se ohladi i iseckajte.
  • U posudi za mešanje, iskombinujte pečenu, seckanu piletinu, luk, celer i jaje. Mešajte da se sjedini.
  • Piletini dodajte 1/3 šolje majoneze, seckane kisele krastavace, so i biber. Mešajte da se dobro sjedini.
  • Po želji dodajte još majoneza.
  • Poslužite na hlebu sa zelenom salatom i uživajte.

Konkurs za izbor najboljeg recepta 2020. godine – najbolje VANILICE!

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

RUČAK NA BRZINU: sendvič sa piletinom

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.