RUČAK NA BRZINU: sendvič sa piletinom

0
156
RUČAK NA BRZINU: sendvič sa piletinom - Image by ExplorerBob from PixabayExplorerBob from Pixabay"/>
RUČAK NA BRZINU: sendvič sa piletinom - Image by ExplorerBob from Pixabay
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Sendvič sa piletinom je uvek hit, posebno ako spremate ručak na brzaka, ili večeru. Takođe je odličan dodatak na izletima i zabavama. Ovaj recept za sendvič sa piletinom je ukusan, a uz to je neverovatno brz i lak za pripremu.

Za pripremu ovog sendviča sa piletinom, planirajte dva ili tri komada pilećih prsa. Takođe, možete koristiti ostatke pečene piletine, a možete koristiti i piletinu u konzervi. Svi ostali sastojci se, uglavnom, nalaze u svakoj kuhinji, ili ih lako možete zameniti, a možete dodati i druge sastojke, ukoliko volite više ukusa. To je divan obrok u poslednjem trenutku!

Za ručak poslužite sendviče sa piletinom i uživajte u njima sa narezanim paradajzom, čipsom ili šoljom supe. Da biste ih učinili delom porodične večere, možete ih poslužiti uz pomfrit i kupus salatu ili zelenu salatu.

Sendvič sa piletinom, sastojci:

  • 1 1/2 šolje piletine (kuvano, seckano)
  • 3 kašike luka (sitno iseckani)
  • 1/4 šolje celera (sitno iseckanog)
  • 1 veliko jaje (tvrdo kuvano; seckano)
  • 1/3 do 1/2 šolje majoneza (po potrebi za dresing)
  • 1 kašika slastice kiselog krastavca
  • 1/4 kašičice soli (ili začinjena so po ukusu)
  • 1/8 kašičice crnog bibera (sveže mleveni)
  • 8 kriški hleba
  • zelena salata

Sendvič sa piletinom, priprema:

  • Rasporedite piletinu na tiganj i lagano začinite solju i sveže mlevenim crnim biberom.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 160 C. U zavisnosti od veličine i debljine pilećih prsa bez kostiju, biće potrebno 22 do 28 minuta, tj. dok piletina ne bude pečena.
  • Ostavite piletinu da se ohladi i iseckajte.
  • U posudi za mešanje, iskombinujte pečenu, seckanu piletinu, luk, celer i jaje. Mešajte da se sjedini.
  • Piletini dodajte 1/3 šolje majoneze, seckane kisele krastavace, so i biber. Mešajte da se dobro sjedini.
  • Po želji dodajte još majoneza.
  • Poslužite na hlebu sa zelenom salatom i uživajte.

Konkurs za izbor najboljeg recepta 2020. godine – najbolje VANILICE!

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!