Vanilice.
Vanilice, sastojci:
- 250g masti,
- 5 kašika šećera,
- 1 žumance,
- 500 g brašna,
- pekmez od kajsija i
- šećer u prahu.
Vanilice, priprema:
- Mast penasto umutiti, dodati žumance, šećer, brašno i zamesiti testo.
- Testo ostaviti malo da se odmori.
- Potom razvući koru debljine oko pola do jednog centimetra, pa vaditi modlom ili rakijskim čašicama najmanjeg promera male krugove.
- Ređati u pleh i peći na 180 stepeni oko 15-20 minuta, paziti da ostanu bele.
- Pečene vanilice premazati pekmezom i spajati dve po dve, pa uvaljati u šečćer u prahu.
Verica Poznanović
Konkurs za izbor najboljeg recepta 2020. godine – najbolje VANILICE!
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!