Ruska piletina sa sirom.
Ruska piletina sa sirom – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online
Ruska piletina sa sirom.
- 800 gr pilecih grudi
- 200 ml kisele pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 150 gr feta sira
- peršun
- 500 gr smrznutog graška
- 1 komad šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1,5 kašika mešavine začina
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika brašna
- 50 gr putera
- 150 ml vode
- 1 čen belog luka
- 2 kašike votke
- ulje
- so
- Pileće grudi isecite na tanku parčad, posolite, pobiberite, nanesite mešavinu začina i promešajte parčad mesa. Ispržite ih na rastopljenom puteru u tiganju na šporetu a zatim izvadite na tanjir.
- Glavicu crnog luka isecite i ispržite na preostaloj masnoći. Dodajte ulje i promeštajte. Kada se crni luk isprži, izgnječite beli luk i dodajte u tiganj. Začinite mešavinom začina, dodajte brašno, promešajte a kada se ono isprži dodajte vodu, paradajz pire, votku.
- Dodajte i izdrobljeni feta sir i parčad isprženog mesa. Peršun sitno iseckajte pa i njega dodajte u tiganj.
- Dodajte kiselu pavlaku i dinstajte dok meso ne poprimi ukus sosa.
- U šerpi na šporetu izdinstajte glavicu crnog luka pa dodajte grašak i šargarepu isečenu na kolutove pa sve zajedno prodinstajte.
- Rusku piletinu servirajte na tanjir, dodajte grašak i služite.
Slađana Bokić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!