Hrono mafini

RECEPT PRIPREMILASuzana Mitić

Hrono mafini – za sve ljubitelje peciva, dobar recept! Proverite!

Suzana Mitić, FB stranica Šaljiva kuhinja >>>

Hrono mafini – Suzana Mitić

Hrono mafini – za sve ljubitelje peciva, dobar recept! Proverite!

  • 500 gr pšenično brašno (integralno)
  • 100 gr brašna (raženog)
  • 4 kašika semenke suncokreta
  • 4 kašika semenke susama
  • 4 kašika seme golice
  • 4 kašika lanenog semena
  • 6 gr morske soli
  • 6 dl mlake vode
  • 2 kašike sode bikarbone
  • 2 kašike soka od limuna

za posipanje:

  • 2 kašike lanenog semena
  1. U odgovarajućoj posudi staviti sve suve sastojke.Dodati vodu,sok od limuna,so i mikserom za testo zamesiti.Testo je ređe.
    Ostaviti ga 20 minuda da miruje.Modlice za mafine puniti ovim testom,dovoljna je po jedna kašika.Posuti laneno seme.Peći na 200 C oko 20 minuta.
    Od ove smese izađu 20 mafina.
  2. Uživajte.Divni su,verujte mi na reč!
    Prijatno.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.