Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Salata sa prokeljom i bademom – Snežana Kitanović

0

Salata sa prokeljom  i bademom – prokelj izuzetno snažno štiti od pojave svih oblika kancera i važan je za podizanje imuniteta. Čisti organizam od štetnih sastojaka tako što ubrzava pražnjenje creva.

Povrće nalikuje minijaturnim glavicama kupusa i izuzetan je izvor vitamina C, A i K, folne kiseline, kalijuma, mangana i celuloze.
Medicinska istraživanja pokazala su da prokelj izuzetno snažno štiti od pojave svih oblika kancera. Posebno je važan za podizanje imuniteta.

Čisti organizam od štetnih sastojaka tako što ubrzava pražnjenje creva.

Ovaj prokelj je proizvod mojih roditelja, raste u našoj bašti i prilično je jednostavan za gajenje…

 

Salata sa prokeljom i bademom - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Salata sa prokeljom i bademom - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Prokelj izuzetno snažno štiti od pojave svih oblika kancera i važan je za podizanje imuniteta. Čisti organizam od štetnih sastojaka tako što ubrzava pražnjenje creva. Povrće nalikuje minijaturnim glavicama kupusa i izuzetan je izvor vitamina C, A i K, folne kiseline, kalijuma, mangana i celuloze. Medicinska istraživanja pokazala su da prokelj izuzetno snažno štiti od pojave svih oblika kancera. Posebno je važan za podizanje imuniteta. Čisti organizam od štetnih sastojaka tako što ubrzava pražnjenje creva.Ovaj prokelj je proizvod mojih roditelja, raste u našoj bašti i prilično je jednostavan za gajenje..
Obrok Predjelo
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr prokelja
  • 150 ml kisele pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 50 gr putera
  • 50 gr badema iseckanog na listiće
  • so
  • mleveni biber po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Prokelj operite i očistite, po želji ostavite cele glavice ili isecite na pola.
  2. U posudi za kuvanje na niskoj temperaturi otopite 10 g butera i nekoliko sekundi ispržite listiće badema da dobiju zlatnu nijansu, ali vodite računa da ne zagore.
  3. Dodajte malo soli i bibera, pa izručite u činiju za salatu.
  4. U istoj ili većoj posudi na umerenoj temperaturi otopite ostatak putera, pa dodajte prokelj i sitno iseckani beli luk.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu i uz neprekidno mešanje dinstajte oko sedam minuta.
  6. Kada glavice počnu da dobijaju žućkastu nijansu stavite kiselu pavlaku i sačekajte da provri, smanjite temperaturu i ostavite da lagano vri u poklopljenoj posudi desetak minuta, povremeno promešajte, pa otklopite i kuvajte još desetak minuta, uz povremeno mešanje.
  7. Kada prokelj bude dovoljno mek, ukoliko je potrebno dodajte još soli i bibera, pa ga preručite u posudu za salatu gde je badem. Servirajte toplo ili hladno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.