Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Salčići – Mira Šarčević

Recept za salčiće

0

Salčići.

Salčići, sastojci:

  • 6 žumanaca
  • 1 čaša ulja
  • 500ml belog vina
  • 1 veći ili 2 manja limuna
  • 500-600 g samlevenog, odmekšalog i umućenog sala
  • oko 1,3 kg brašna (po potrebi)
  • džem od kajsija oko 200gr.
  • šećera u prahu
  • 4-5 vanilin šećera
Salčići - Mira Šarčević - Recepti i Kuvar online
Salčići – Mira Šarčević – Recepti i Kuvar online

Salčići, priprema:

  • Umutiti žumanca mikserom pa dodati limunov sok, ulje, i vino i zamesiti brašnom mekano testo.
  • Testo dobro mesiti dok ne pocnu da izlaze mehurici.
  • Testo podelim na 2 jednaka dela kao i salo. Razvucem tanku koru i premazem salom,pospem brasnom i uvijem u rolat koji blago spljostim oklagijom i testo isavijam onako po duzini, stavim na tacnu, uvijem providnom folijom, tako isto sa drugom polovinom testa i sala.

Ostaviti tako da prenoći obavezno!!!

  • Razviti sutradan koru debljine oko 1/2cm vrelim oštrim nožem seći kvadrate ( ja sečem 6,5×6,5 cm).
  • Na sredinu svakog kvadrata staviti pola kašičice džema od kajsija (može džem po izboru). Preklopiti ih i slagati ih u pleh razmaknuto da imaju mesta da se listaju.
  • Rernu zagrejai na 250 stepeni, ubaciti pleh i smanjiti temperaturu na 190-200 stepeni. Peku se duže, prvo se listaju i kad malo porumene izvaditi ih.
  • Hladne salčiće posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.