Salčići – Mira Šarčević

Salčići.

Salčići, sastojci:

  • 6 žumanaca
  • 1 čaša ulja
  • 500ml belog vina
  • 1 veći ili 2 manja limuna
  • 500-600 g samlevenog, odmekšalog i umućenog sala
  • oko 1,3 kg brašna (po potrebi)
  • džem od kajsija oko 200gr.
  • šećera u prahu
  • 4-5 vanilin šećera
Salčići - Mira Šarčević - Recepti i Kuvar online
Salčići – Mira Šarčević – Recepti i Kuvar online

Salčići, priprema:

  • Umutiti žumanca mikserom pa dodati limunov sok, ulje, i vino i zamesiti brašnom mekano testo.
  • Testo dobro mesiti dok ne pocnu da izlaze mehurici.
  • Testo podelim na 2 jednaka dela kao i salo. Razvucem tanku koru i premazem salom,pospem brasnom i uvijem u rolat koji blago spljostim oklagijom i testo isavijam onako po duzini, stavim na tacnu, uvijem providnom folijom, tako isto sa drugom polovinom testa i sala.

Ostaviti tako da prenoći obavezno!!!

  • Razviti sutradan koru debljine oko 1/2cm vrelim oštrim nožem seći kvadrate ( ja sečem 6,5×6,5 cm).
  • Na sredinu svakog kvadrata staviti pola kašičice džema od kajsija (može džem po izboru). Preklopiti ih i slagati ih u pleh razmaknuto da imaju mesta da se listaju.
  • Rernu zagrejai na 250 stepeni, ubaciti pleh i smanjiti temperaturu na 190-200 stepeni. Peku se duže, prvo se listaju i kad malo porumene izvaditi ih.
  • Hladne salčiće posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.