Salčići.
Salčići, sastojci:
- 6 žumanaca
- 1 čaša ulja
- 500ml belog vina
- 1 veći ili 2 manja limuna
- 500-600 g samlevenog, odmekšalog i umućenog sala
- oko 1,3 kg brašna (po potrebi)
- džem od kajsija oko 200gr.
- šećera u prahu
- 4-5 vanilin šećera

Salčići, priprema:
- Umutiti žumanca mikserom pa dodati limunov sok, ulje, i vino i zamesiti brašnom mekano testo.
- Testo dobro mesiti dok ne pocnu da izlaze mehurici.
- Testo podelim na 2 jednaka dela kao i salo. Razvucem tanku koru i premazem salom,pospem brasnom i uvijem u rolat koji blago spljostim oklagijom i testo isavijam onako po duzini, stavim na tacnu, uvijem providnom folijom, tako isto sa drugom polovinom testa i sala.
Ostaviti tako da prenoći obavezno!!!
- Razviti sutradan koru debljine oko 1/2cm vrelim oštrim nožem seći kvadrate ( ja sečem 6,5×6,5 cm).
- Na sredinu svakog kvadrata staviti pola kašičice džema od kajsija (može džem po izboru). Preklopiti ih i slagati ih u pleh razmaknuto da imaju mesta da se listaju.
- Rernu zagrejai na 250 stepeni, ubaciti pleh i smanjiti temperaturu na 190-200 stepeni. Peku se duže, prvo se listaju i kad malo porumene izvaditi ih.
- Hladne salčiće posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!