Sarmice od blitve, tradicionalni recept.
Sarmice od blitve, sastojci:
- 500 g mlevenog mesa,
- 2 veze blitve (oko 20 manjih listova),
- 2 struka mladog crnog luka,
- 2 struka mladog belog luka,
- ulje,
- suvi biljni začin,
- biber,
- aleva paprika,
- 1 kašika ajvara,
- 1 šaka pirinča,
- seckan peršunov list i
- 1 jaje.
Sarmice od blitve, priprema:
- Na ulju propržiti seckan crni i beli luk pa dodati mleveno meso, sve izmešati i izdinstati. Dodati suvi biljni začin, biber, ajvar peršunov list, jaje i sve dobro izmešati.
- Vodu u šerpu staviti da provri pa očistiti blitvu i provući kroz vruću vodu. Na dlan staviti list i jednu kašiku fila pa uviti sarmice i ređati u šerpu ili zemljanu posudu.
- Preliti kuvanim paradajzom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 20-30 min.
- Servirati sa kiselim mlekom ili pavlakom. Odnosno po ukusu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!