Savršena gibanica sa pečenim korama

Kako se sprema savršena gibanica sa pečenim korama? Ništa bez domaćih pečenih kora iz Ražnja…

Savršena gibanica sa pečenim korama, sastojci:

  • pakovanje domaćih sukanih pečenih kora iz Ražnja, 500 g (kupljene na TESTIVALU),
  • 250 g tvrdog, prevrelog kravljeg belog sira,
  • 250 g sitnog, mekanog, mladog kravljeg belog sira,
  • 100 g kisele pavlake ili mladog kajmaka,
  • 4 jajeta,
  • 50 ml maslinovog ulja,
  • 100 – 150 ml kisele vode,
  • 20 g putera za podmazivanje.

Savršena gibanica sa pečenim korama, priprema:

  • Tepsiju za pečenje podmazati puterom.
  • Tvrdi, prevreli kravlji sir usitniti nožem.
  • Jaja umutiti u posudi za mešenje.
  • U umućena jaja dodati usitnjen prevreli sir, sitni sir, kiselu pavlaku ili mladi kajmak i dobro izmešati.
  • U tepsiju staviti jednu koru, pa malo poprskati uljem i kiselom vodom.
  • Zatim, dodati drugu koru i sipati jednu trećinu smese jaja i sira.
  • Stavljanje kora, prskanje uljem i kiselom vodom i dodavanje smese ponavljati sve dok imate kore.
  • Na kraju, staviti dve kore i poprskati uljem i kiselom vodom.
  • Savršena gibanica sa pečenim korama se peče u rerni na 200 C, dvadesetak minuta (što zavisi od jačine vaše rerne i načina pečenja: sa ventilatorom ili ne) dok ne porumeni.
  • Kada je savršena gibanica pečena, izvadite je iz rerne, pokrskajte rukom sa malo vode i ostavite ispod čiste kuhinjske krpe da se ohladi.
  • Služite uz kiselo mleko ili jogurt.
  • Prijatno!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Savršena gibanica sa pečenim korama

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.