Školjkice sa sirom – Ivana Pešić

Školjkice sa sirom – Ivana Pešić

Školjkice sa sirom – super doručak ili večera!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Školjkice sa sirom – Ivana Pešić

  • 400 g testenine
  • 6 dl mleka
  • 50 g putera
  • 2 kasike brasna
  • 250 g kackavalja
  • 3 kasike prezli
  • suvi biljni zacin
  • ulje
  1. Testeninu obariti u slanoj vodi,a zatim je ocediti od suvisne tecnosti. Kackavalj izrendati na krupno rende. Posebno u manjoj serpi otopiti puter, zatim dodati brasno i kratko proprziti. Postepeno dolivati mleko uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. U gotov sos
  2. dodati kackavalj,testeninu i zacine po ukusu. Polako promesati da se dobije ujednacena smesa. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati pripremljenu smesu. Posuti prezlama i peci 15 min na 200 stepeni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Školjkice sa sirom – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.