BKTVnews - Skriveno vežbanje: možete izgubiti do 3.000 kalorija dnevno - Pixabay
BKTVnews - Skriveno vežbanje: možete izgubiti do 3.000 kalorija dnevno - Pixabay

Dokle god svom telu ne priuštite svakodnevnu telesnu aktivnost, ono čak i uz najstrože dijete neće pružiti željeni rezultat. Sve vaše dnevne aktivnosti čine – skriveno vežbanje.

Trošenje kalorija pri tome ne mora nužno biti vezano samo uz odlaske na trening, naime još važnija je telesna aktivnost ona u sklopu porodice. Stoga se pokrenite, uključite sve članove porodice i mršavite zdravo. Iznenadiće vas rezultati, izgubićete i do 3.000 kalorija u toku jedne nedelje.

Svakodnevne aktivnosti – najbolja dijeta

Ne možete da se odlučite kojom ćete dijetom skinuti višak kilograma koji su vam se neprimetno ušuljali tokom proteklih meseci, setite se kako zapravo svakodnevnim aktivnostima možemo sagoreti puno kalorija. Ako se udružite s celom porodicom, bez i malo muke ćete se rešiti suvišnih kilograma, a uz to ćete se i odlično zabaviti.

Vežbanje s porodicom – najbolji motiv za održavanje forme

Stručnjaci ističu kako je jako važno biti aktivan u okvirima porodice, jer to ne doprinosi samo boljem zdravlju već se time izgrađuju i snažnije veze među članovima porodice.

Varate se ako mislite da je dovoljno smanjiti unos kalorija u organizam. Vežbanje je od presudne važnosti, naročito u skolopu porodice.

BKTVnews - Skriveno vežbanje: možete izgubiti do 3.000 kalorija dnevno - Pixabay
BKTVnews – Skriveno vežbanje: možete izgubiti do 3.000 kalorija dnevno – Pixabay

Kućni poslovi – najjefniniji potrošači kalorija

Kreirajte svoje svakodnevne aktivnosti. Na primer, tokom obavljanja kućnih poslova pustite muziku kako biste postigli bolju atmosferu. Tako u ludom ritmu možete da očistite kuću, da obrišete prašinu, operete sudove, peglate….

Kada ste u parku, trudite se da pored šetnje uradite i nekoliko vežbi. Trčite u mestu, malo dalje napravite sklekove, vežbajte s loptom odbijajući je što jače u vis, a za vežbe radite i na klupi.

Pogledajte koliko kalorija možete da potrošite obavljajući razne kućne poslove ili radeći neki hobi u slobodno vreme. Na temelju ove tablice odaberite željene aktivnosti i potrošite čak 3.000 kalorija u toku jedne nedelje.

SKRIVENO VEŽBANJE – TABLICA AKTIVNOSTI

 • Pranje prozora – 336 kalorija na sat
 • Čišćenje podova – 240 kalorija na sat
 • Usisavanje – 215 kalorija na sat
 • Pranje podova – 325 kalorija na sat
 • Fitnes (Zumba) – do 400 kalorija na sat
 • Pilates – 150 kalorija na sat
 • Planinarenje – 500 kalorija na sat
 • Igranje s kućnim ljubimcem – oko 204 kalorija na sat
 • Plesanje – 442 kalorija na sat
 • Bacanje frizbija – 170 kalorija na sat
 • Vožnja bicikla (18-24 km/h) – 454 kalorija na sat
 • Čišćenje dvorišta – 362 kalorije na sat

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!