Sladoled torta sa jagodama – ova kremasto-voćna torta fantastičnog ukusa, osvežiće vas u nastupajućim vrelih danima…
Sladoled torta sa jagodama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Sladoled torta sa jagodama – ova kremasto-voćna torta fantastičnog ukusa, osvežiće vas u nastupajućim vrelih danima…
Za koru:
- 5 komada belanaca
- 250 gr šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 2 kašike kakaoa
Za krem:
- 5 komada žumanaca
- 9 kašika šećera
- 0,5 litra mleka
- 7 kašika brašna
- 125 gr maslaca
- 3 kesice vanile
I još:
- 100 gr šlaga u prahu
- 3 kašike prah šećera
- 180 gr kisele pavlake
- 200 gr jagoda (oko 200 gr)
- Mutite mikserom belanca uz postepeno dodavanje šećera. Kada šam postane čvrst i sjajan, dodajte sirće i na kraju lagano umešajte kakao. U okrugli manji pleh stavite pek papir, sipajte šam i pecite oko sat vremena na temperaturi od 120-150 stepeni.
- Isključite rernu i ostavite da se kora u njoj prohladi a zatim je izvadite iz rerne, uklonite papir i stavite je na okruglu tacnu za tortu.
- Za krem penasto umutite žumanca sa šećerom pa ih dodajte u provrelo mleko. Dodajte i vanilin šećer pa kuvajte krem dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Sklonite ga sa vatre pa u mlak dodajte maslac. Dobro umutite mikserom dok ne postane penast i sjajan.
- Na koru nanesite krem pa preko njega rasporedite jagode.
- Umutite šlag sa šećerom i pri kraju dodajte kiselu pavlaku pa mutite još 2-3 minuta. Tortu ukrasite pripremljenim šlagom i jagodama, dobro je ohladite i poslužite.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!