Slana rozenka – uvek tragam za novim idejama i receptima za slana predjela, vremenom mi dosade ona koja sam ranije spremala, a ovog puta sam se odlučila za ovu slanu tortu od rozen kora. Brzo se sprema, dobro rashladjena se lepo seče, a gosti su uživali u njoj.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>
Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, OVDE >>>
Slana rozenka – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Slana rozenka – uvek tragam za novim idejama i receptima za slana predjela, vremenom mi dosade ona koja sam ranije spremala, a ovog puta sam se odlučila za ovu slanu tortu od rozen kora.
- 1 pakovanje slanih rozen kora sa susamom
- 400 ml kisele pavlake
- 200 ml majoneza
- 200 g krem sira
- 6 kom barenih jaja
- 300 g stisnjene sunke
- 300 g trapista
- Sjediniti majonez, kiselu pavlaku i krem sir. Podeliti na 3 jednaka dela. U prvi deo dodati sitno narendanu šunku i sve lepo sjediniti. U drugi deo dodati narendana kuvana jaja i sjediniti. U treći deo dodati sitno narendani trapist i sjediniti.
- Uzeti kore i premazivati ih naizmenično filovima po redosledu: šunka, jaja pa sir. Dovoljno je 2-3 kašike fila po kori. Poslednju koru nemojte premazati odmah, pritisnite rozenku nekim težim predmetom i ostaviti je u frižideru preko noći da se lepo ohladi i kore spoje sa filom.
- Sutradan gornju koru premazati po želji majonezom ili pavlakom i ukrasiti rendanim sirom. Meni je ostalo nekoliko kašika fila s trapistom tako da sam njime premazala gornju koru. Ostaviti je još nekoliko sati u frižideru.
Rozenku seći u kocke i poslužiti je.* U ovom pakovanju sam imala 10 kora i fil je za toliko kora. Ako imate samo 6 kora, smanjite sastojke fila, ne treba ga puno nanositi na kore, jer previše fila ih može učiniti lepljivim i mekanim.