Slatko od dunja sa orasima – Jelena Nikolić

Slatko od dunja sa orasima.

Slatko od dunja sa orasima, sastojci:

  • 1 kg očišćenih dunja
  • 1 kg šećera
  • 300 ml vode
  • jezgro oraha

Slatko od dunja sa orasima, priprema:

  • Zrele dunje oprati, očistiti, oljuštiti, izmeriti i iseći na kockice. Spuštati ih u hladhu vodu da ne potamne.
  • Skuvati gust sirup od šećera i vode (kuvati oko 10 minuta). Vaditi kockice dunja iz vode i spuštati ih u skuvan sirup, pa kuvati dalje. Slatko je gotovo, kad kašiku sirupa stavite na tacnu, ohladite, vrhom kašike napravite liniju, a linija ostaje.
  • Pred kraj kuvanja dodati orahe (količina po ukusu). Skloniti sa ringle i pokriti mokrom čistom platnenom salvetom. Ostaviti da odstoji 10-15 sati na sobnoj temperaturi.
  • Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti je na 100 C. Posle pola sata, izvaditi tegle, ostaviti ih da se skroz ohlade. Sipati slatko i dobro zatvoriti.

Ja sam kuvala od 2 kg očišćenih dunja.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slatko od dunja sa orasima – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.