Šnenokle.
Šnenokle, sastojci:
- 1 l mleka
- 6 jaja
- šećer
- 1 šipka vanile ili 2 kašičice ekstrakta
- 1 kašika brašna
Šnenokle, priprema:
- Staviti mleko da se kuva, sa jednom kašikom šećera i vanilom.
- Za to vreme umutiti jako čvrst šam od 6 belanaca i 2 kašike šećera, mikserom, bar 10 minuta. U mleko koje lagano vri sipati po jednu ili dve kašikom zahvaćene knedle od šama. Kuvati ih desetak sekundi, prevrnuti, pa kuvati još desetak sekundi. Rešetkastom kašikom vaditi knedle u veću činiju, a kad su sve knedle kuvane, mleko izmaći sa vatre.
- Mikserom kratko umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera i jednom ravnom kašikom brašna. Sipati u mleko pa vratiti na vatru i kuvati do vrenja, sve vreme mešajući. Skinuti sa ringle, procediti, pa preliti preko šnenokli.
- Služiti rashlađeno.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!