Sočna baklava.
Sočna baklava – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Sočna baklava.
- 500 gr. kore za pitu
Fil:
- 2,5 dl. ulja
- 5 kašike mlevenog keksa
- 100 gr. suvog grožđa
- 2,5 dl. kisele vode
- 500 gr. šećera
- 1 limun
- Umutiti jaja sa šećerom. U umućena jaja dodati keselo mleko, ulje i prašak za pecivo. U nauljenu posudu za pečenje staviti četvrtinu kora. Na kore naneti fil, zatim staviti još četvrtinu kora pa premazati filom i posuti mlevenim keksom i suvim grožđem. Sa preostalim materijalom ponoviti postupak. Baklavu iseči na kocke poprskati uljem i peći 40min. na 200stepeni u zagrejanoj rerni.
Šerbet:
U šerpu na šporetu sipati kiselu vodu, dodati šećer i kuvati. Limun iseći na kolutove i dodati u šerpu. Kada šerbet dobije potrebnu gustinu dodati sok od limuna, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Vruću baklavu preliti ohlađenim sirupom.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!