Sočna baklava – Ljiljana Stanković

0

Sočna baklava.

Sočna baklava - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Sočna baklava – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Sočna baklava - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sočna baklava - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Sočna baklava.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 500 gr. kore za pitu

Fil:

  • 2,5 dl. ulja
  • 5 kašike mlevenog keksa
  • 100 gr. suvog grožđa
  • 2,5 dl. kisele vode
  • 500 gr. šećera
  • 1 limun

Uputstvo za pripremu

  1. Umutiti jaja sa šećerom. U umućena jaja dodati keselo mleko, ulje i prašak za pecivo. U nauljenu posudu za pečenje staviti četvrtinu kora. Na kore naneti fil, zatim staviti još četvrtinu kora pa premazati filom i posuti mlevenim keksom i suvim grožđem. Sa preostalim materijalom ponoviti postupak. Baklavu iseči na kocke poprskati uljem i peći 40min. na 200stepeni u zagrejanoj rerni. Šerbet: U šerpu na šporetu sipati kiselu vodu, dodati šećer i kuvati. Limun iseći na kolutove i dodati u šerpu. Kada šerbet dobije potrebnu gustinu dodati sok od limuna, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Vruću baklavu preliti ohlađenim sirupom.
    Sočna baklava - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.