Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Sočni voćni kolač – Kristina Gašpar

0

Sočni voćni kolač – Kristina Gašpar

Sočni voćni kolač – recept za ovaj kolač sam našla na internetu, ali s obzirom da volim da eksperimentišem, napravila sam nešto novo. Sočan i ukusan kolač.

socni-kolac-sa-sargarepom-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-02 socni-kolac-sa-sargarepom-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-01

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Sočni voćni kolač - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sočni voćni kolač – Kristina Gašpar

Sočni voćni kolač - recept za ovaj kolač sam našla na internetu, ali s obzirom da volim da eksperimentišem, napravila sam nešto novo. Sočan i ukusan kolač.
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour 5 minutes
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 8 porcija

Sastojci

Testo:

  • 3 jajeta
  • 350 g šećera
  • 250 ml ulja
  • 1 vanilšećer
  • 1 kašičica rendane kore od limuna
  • kašičice ½ sode bikarbone
  • kašičice ½ praška za pecivo
  • 325 g brašna
  • 30 g griza
  • 100 g mlečne čokolade
  • 400 g šargarepe
  • 200 g jabuke
  • 100 g bobićastog voća po izboru

Glazura:

  • 100 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Sastojci za krem:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 50 g šlag kreme od vanile

Dekoracija:

  • po potrebikomadići čokolade i bobičasto voće

Uputstvo za pripremu

  1. Umutite jaja sa šećerom i uljem. Sjedinite suve sastojke i dodajte ih u prethodno umućenu smesu.
  2. Izmešajte sve sastojke i dodajte bobičasto voće, iseckanu mlečnu čokoladu, sitno rendanu šargarepu i jabuku.
  3. Kolač pecite u plehu prečnika oko 26 cm na 150 stepeni oko sat vremena.
  4. Kada se kolač prohladi, prelijte ga čokoladnom glazurom-na nižoj temperaturi istopite čokoladu sa slatkom pavlakom.
  5. Zatim ga premažite filom-umutite mikserom slatku pavlaku i šlag kremu na najmanjoj brzini. Mutite kratko jer krem ne treba da bude jako gust.
  6. Dekorišite kolač po želji.

Beleške

Tokom pečenja, povremeno proveravajte da li je kolač dovoljno pečen-čačkalicom ili drvenim štapićem bocnite kolač u sredini. Ako na čačkalici nema tragova testa, kolač je dovoljno pečen. Ako ima tragova, pecite ga još.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.