Sočno meso sa karamelisanim lukom - Suzana Mitić
Sočno meso sa karamelisanim lukom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Sočno meso sa karamelisanim lukom – karamelisani luk u kombinaciji sa kockicama mesa i pavlakom za kuvanje daju odlicnu kombinaciju.

Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić

socno meso sa karamelisanim lukom Suzana Mitic recepti i kuvar online

Sočno meso sa karamelisanim lukom, sastojci:

  • 400 gr svinjskog mesa
  • 400 gr crni luk
  • 3 kasika maslinovog ulja
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • dosta seckanog peršuna
  • 1 kasika začinskog bilja
  • soli po ukusu

Sočno meso sa karamelisanim lukom, priiprema:

  1. Meso iseći na kockice zeljene veličine.
  2. Crni luk iseći na rebarca.
  3. Na maslinovom ulju staviti kockice mesa da se prže, treba da uhvate lepu rumenu boju sa obe strane.
  4. Kad dobiju boju, izvaditi iz tiganja i ubaciti crni luk isečen na rebarca.
  5. Pržiti luk i mešati dok se ne karamelizuje, odnosno dok ne dobije karamel boju.
  6. Vratiti kockice mesa u tiganj i zajedno pržiti još 10-ak minuta, dok se ne pomešaju sastojci.
  7. Dodati pavlaku za kuvanje, soli po ukusu i začinsko bilje.
  8. Pustiti da se krčka jos 4-5 minuta, koliko je potrebno da se sjedine sastojci.
  9. Skloniti sa ringle i dodati dosta seckanog peršuna.
  10. Dekorisati po zelji i uzivati u prelepom, osvežavajućem ukusu.
Suzana Mitić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!