Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić

0

Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić

Sočno meso sa karamelisanim lukom – karamelisani luk u kombinaciji sa kockicama mesa i pavlakom za kuvanje daju odlicnu kombinaciju.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Sočno meso sa karamelisanim lukom - Suzana Mitić
Štampanje

Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić

Sočno meso sa karamelisanim lukom - karamelisani luk u kombinaciji sa kockicama mesa i pavlakom za kuvanje daju odlicnu kombinaciju.
Vreme pripreme 45 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 400 gr svinjskog mesa
  • 400 gr crni luk
  • 3 kasika maslinovog ulja
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • dostaseckanog persuna
  • 1 kasika zacinskog bilja
  • solipo ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Meso iseci na kockice zeljene velicine
  2. Crni luk isei na rebarca.
  3. Na maslinovom ulju staviti kockice mesa da se prze,treba da uhvate lepu rumenu boju sa obe strane.
  4. Kad dobiju boju izvaditi iz tiganja i ubaciti crni luk isecen na rebarca.
  5. Prziti luki mesati dok se ne karamelizuje odnosno dok ne dobije karamel boju.
  6. Vratiti kockice mesa u tiganj i zajedno prziti jos 10-ak minuta,dok se ne pomesaju sastojci.
  7. Dodati pavlaku za kuvanje ,soli po ukusu i zacinsko bilje.
  8. Pustiti da se krcka jos 4-5 minuta ,koliko je potrebno da se sjedine sastojci.
  9. Skloniti sa ringle i dodati dosta seckanog persuna.
  10. Dekorisati po zelji i uzivati u prelepom ,osvezavajucem ukusu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.