Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić

Sočno meso sa karamelisanim lukom – karamelisani luk u kombinaciji sa kockicama mesa i pavlakom za kuvanje daju odlicnu kombinaciju.

Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić

Sočno meso sa karamelisanim lukom, sastojci:

  • 400 gr svinjskog mesa
  • 400 gr crni luk
  • 3 kasika maslinovog ulja
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • dosta seckanog peršuna
  • 1 kasika začinskog bilja
  • soli po ukusu

Sočno meso sa karamelisanim lukom, priiprema:

  1. Meso iseći na kockice zeljene veličine.
  2. Crni luk iseći na rebarca.
  3. Na maslinovom ulju staviti kockice mesa da se prže, treba da uhvate lepu rumenu boju sa obe strane.
  4. Kad dobiju boju, izvaditi iz tiganja i ubaciti crni luk isečen na rebarca.
  5. Pržiti luk i mešati dok se ne karamelizuje, odnosno dok ne dobije karamel boju.
  6. Vratiti kockice mesa u tiganj i zajedno pržiti još 10-ak minuta, dok se ne pomešaju sastojci.
  7. Dodati pavlaku za kuvanje, soli po ukusu i začinsko bilje.
  8. Pustiti da se krčka jos 4-5 minuta, koliko je potrebno da se sjedine sastojci.
  9. Skloniti sa ringle i dodati dosta seckanog peršuna.
  10. Dekorisati po zelji i uzivati u prelepom, osvežavajućem ukusu.
Suzana Mitić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.