Sočno meso sa karamelisanim lukom – karamelisani luk u kombinaciji sa kockicama mesa i pavlakom za kuvanje daju odlicnu kombinaciju.
Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić
Sočno meso sa karamelisanim lukom, sastojci:
- 400 gr svinjskog mesa
- 400 gr crni luk
- 3 kasika maslinovog ulja
- 250 ml pavlake za kuvanje
- dosta seckanog peršuna
- 1 kasika začinskog bilja
- soli po ukusu
Sočno meso sa karamelisanim lukom, priiprema:
- Meso iseći na kockice zeljene veličine.
- Crni luk iseći na rebarca.
- Na maslinovom ulju staviti kockice mesa da se prže, treba da uhvate lepu rumenu boju sa obe strane.
- Kad dobiju boju, izvaditi iz tiganja i ubaciti crni luk isečen na rebarca.
- Pržiti luk i mešati dok se ne karamelizuje, odnosno dok ne dobije karamel boju.
- Vratiti kockice mesa u tiganj i zajedno pržiti još 10-ak minuta, dok se ne pomešaju sastojci.
- Dodati pavlaku za kuvanje, soli po ukusu i začinsko bilje.
- Pustiti da se krčka jos 4-5 minuta, koliko je potrebno da se sjedine sastojci.
- Skloniti sa ringle i dodati dosta seckanog peršuna.
- Dekorisati po zelji i uzivati u prelepom, osvežavajućem ukusu.
Suzana Mitić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!