Sok iz prirode – Ljiljana Stanković

0

Sok iz prirode – sve što je neometano uspeva u prirodi mnogo je bolje nego iz civilizovane sredine. Ovo je recept za veoma izdašan sok.

Sok iz prirode - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Sok iz prirode – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Zdrav život, kliknite na link: ZDRAV ŽIVOT. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Sokovi, kliknite na link: SOKOVI RECEPT.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Sok iz prirode - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sok iz prirode – Ljiljana Stanković

Sok iz prirode - sve što je neometano uspeva u prirodi mnogo je bolje nego iz civilizovane sredine. Ovo je recepet za veoma izdašan sok.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 3 hours
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 3 hours 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg drenjina
  • 2 l vode
  • 500 gr šećera
  • 1 kesica limuntusa

Uputstvo za pripremu

  1. Drenjine oprati, pa staviti s vodom u lonac da se kuvaju.
  2. Kuvati ih dok ne pobele oko 30min.
  3. Tako skuvane ostaviti ih nekoliko sati (najbolje je skuvati ih uveče pa tek sutradan ih procediti )..
  4. Drenjine procediti kroz gusto sito ili gazu.
  5. Na litar oceđene vode dodati oko 150g. šećera. Ako volite dosta slatko dodajte još malo šećera ali ne previše da ne bi sok razblaživali s vodom.
  6. Dobijenu tečnost staviti da zavri a šećer se otopi. Pri kraju kuvanja dodati jedan limontus.
  7. Vruć sok sipati u vruće flaše (ja imam male flašice i u njih sipam sok) umotati ih u ćebe i ne dirati ih dok se ne ohlade.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.