Za sok od jabuka se koriste dobro zrele jabuke, zimske ili letnje. Ali, bilo koju vrstu da izaberete, ako nisu potpuno zrele, morate ih ostaviti da dozru, pa tek onda da ih koristite.

Jabuke se izmelju ili izrendaju pa se ostave na cediljku da se ocede, a zatim se sok ukuva. Za sve vrste jabuka, koje su same po sebi slatke, nije potrebno dodavati šećera, a za ostale trebalo bi dodati 100 gr šećera na litar soka.
Pripremljen sok se čuva u dobro začepljenim bocama na hladnom i mračnom mestu.
English version -> www.tradicionalnirecepti.net
Izvor: Autor Mih. Jeremić, objavljeno u Bošnjak, kalendar za prostu godinu 1901., Sarajevo, Zemaljska štamparija
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!