Somborka paprika sa medom – interesantan ukus paprike sa medom.
Somborka paprika sa medom – Ljiljana Stanković
Somborka paprika s medom – interesantan ukus paprike sa medom.
- 5 kg paprika (somborka)
- 2 l voda (može i malo manje)
- 40 gr šećer
- 200 gr med
- 100 ml vinsko sirće
- 100 gr so
- 1 šolja ulje
- 0,5 kesica vinobran
- 0,5 kesica konzervans
- Paprike oprati i očistiti od drški i semenki.
- U posudu staviti 2 litra vode, sirće mora da se proba (zavisi od kiselosti), so, šećer i med.
- Staviti na vatru da tečnost provri, dodavati paprike bariti minut – dva..
- Vaditi paprike u veću šerpu i ostaviti da se prohlade.
- Ređati ih u teglu između stavljati beo luk peršun ili celer po ukusu.
- Kad teglu napunimo sa paprikama pritisnemo ih plastičnom rešetkom i tada tegle dopunimo vrelim presolcem u kome smo razmutili konzervans i vinobran.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Zimnica, kliknite na link: ZIMNICA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!