Špageti sa paradajzom i bosiljkom – Recepti i Kuvar online

Ovaj recept je tradicionalni, italijanski recept – Špageti sa paradajzom.

Kao i uvek, savet za kuvanje testenine – špageta – je da ne budu raskuvani, već „“al dente“, kako kažu Italijani – što znači, malo neskuvani. Završno kuvanje, tj. dinstanje, špageti će imati na kraju pripreme, u tiganju, kad ih sjedinite zajedno sa svim ostalim sastojcima i kada će pokupiti sve fine arome i ukuse ostalih sastojaka.

Receptom je predviđeno da se koristi čeri paradajz, ali, naravno, možete koristiti bilo koju drugu vrstu paradajza, koja vam je pri ruci.

Sastojci za ovaj recept su za 4 osobe.

Špageti sa paradajzom i bosiljkom - Recepti i Kuvar online
Špageti sa paradajzom i bosiljkom – Image courtesy of [by tiramisustudio] at FreeDigitalPhotos.net – Recepti i Kuvar online

Špageti sa paradajzom i bosiljkom – Recepti i Kuvar online

Špageti sa paradajzom i bosiljkom. Ovaj recept je tradicionalni, italijanski recept.

  • 350 gr špageti
  • 500 ml paradajz sos
  • 4 list bosiljak
  • parmezan (naredan ili u listićima, po ukusu)
  • čeri paradajz (po želji)
  • 2 čen beli luk
  • 100 gr mediteranski celer (mediteranski)
  • 1 kašičica šećer
  • so (po ukusu)
  1. Dodajte u tiganj maslinovo ulje, iseckan beli luk i iseckan celer. Dodajte čeri paradajz, po želi, isečen na pola. Pržite 5-10 minuta
  2. Dodajte paradajz sos i šećer, posolite po želji. Dinstajte do sos ne postane gust. Kad sos bude gotov, odstranite komade celera (krupnije).
  3. Kuvajte špagete u slanoj vodi, pri tome pazite da se ne raskuvaju – moraju biti „al dente“.
  4. Špagete dodajte u tiganj sa sosom, dodajte 1 ili 2 kašike vode i dinstajte 5 minuta, da se masa sjedini.
  5. Služite toplo. Preko svake porcije prelijte malo maslinovog ulja i dodajte rendanog (ili u listićima) parmezana, po želji.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Špageti sa paradajzom i bosiljkom – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.