Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Špageti sa paradajzom i bosiljkom – Recepti i Kuvar online

0

Ovaj recept je tradicionalni, italijanski recept – Špageti sa paradajzom.

Kao i uvek, savet za kuvanje testenine – špageta – je da ne budu raskuvani, već „“al dente“, kako kažu Italijani – što znači, malo neskuvani. Završno kuvanje, tj. dinstanje, špageti će imati na kraju pripreme, u tiganju, kad ih sjedinite zajedno sa svim ostalim sastojcima i kada će pokupiti sve fine arome i ukuse ostalih sastojaka.

Receptom je predviđeno da se koristi čeri paradajz, ali, naravno, možete koristiti bilo koju drugu vrstu paradajza, koja vam je pri ruci.

Sastojci za ovaj recept su za 4 osobe.

Špageti sa paradajzom i bosiljkom - Recepti i Kuvar online
Špageti sa paradajzom i bosiljkom – Image courtesy of [by tiramisustudio] at FreeDigitalPhotos.net – Recepti i Kuvar online
Špageti sa paradajzom i bosiljkom - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Špageti sa paradajzom i bosiljkom – Recepti i Kuvar online

Špageti sa paradajzom i bosiljkom. Ovaj recept je tradicionalni, italijanski recept.
Obrok Doručak, Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 350 gr špageti
  • 500 ml paradajz sos
  • 4 list bosiljak
  • parmezan naredan ili u listićima, po ukusu
  • čeri paradajz po želji
  • 2 čen beli luk
  • 100 gr mediteranski celer mediteranski
  • 1 kašičica šećer
  • so po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Dodajte u tiganj maslinovo ulje, iseckan beli luk i iseckan celer. Dodajte čeri paradajz, po želi, isečen na pola. Pržite 5-10 minuta
  2. Dodajte paradajz sos i šećer, posolite po želji. Dinstajte do sos ne postane gust. Kad sos bude gotov, odstranite komade celera (krupnije).
  3. Kuvajte špagete u slanoj vodi, pri tome pazite da se ne raskuvaju - moraju biti "al dente".
  4. Špagete dodajte u tiganj sa sosom, dodajte 1 ili 2 kašike vode i dinstajte 5 minuta, da se masa sjedini.
  5. Služite toplo. Preko svake porcije prelijte malo maslinovog ulja i dodajte rendanog (ili u listićima) parmezana, po želji.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Ručak na brzinu, kliknite na link: RUČAK NA BRZINU. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Paste, kliknite na link: PASTE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.