Spanać sa jogurtom

Recept za spanać sa jogurtom, i korišćenje zelenog povrća za pripremu hrane, je deo standardne mediteranske kuhinje. Ovaj recept uključuje i gusti jogurt, kao tipičnu mediteransku notu.

Spanać sa jogurtom – Recepti i Kuvar online

Recept za spanać sa jogurtom, i korišćenje zelenog povrća za pripremu hrane, je deo standardne mediteranske kuhinje. Ovaj recept uključuje i gusti jogurt, kao tipičnu mediteransku notu.

  • 1,2 kg spanać
  • 50 gr puter
  • 1 čen beli luk
  • tucana paprika (ljuta)
  • 4 dl jogurt
  • so
  • 8 komada hleb (kriški, prepečenih)
  • 4 komada jaja
  1. Očistite i dobro operite spanać. Stavite ga u duboki sud i kuvajte ga oko 15 minuta, samo u vodi koja je ostala na listovima. Ocedite ga, i propasirajte kroz sito. Usitnjenoj masi spanaća dodajte 25 gr butera, pa je često mešajući, dinstajte na umerenoj temperaturi, dok se ne zgusne.
  2. Dodajte 2 dl jogurta, soli po ukusu, tucane ljute paprike po ukusu i beli luk, i nastavite da dinstate sve dok se masa ponovo ne zgusne i postane slična kremu. Dodajte preostalih 25 gr butera, isckanog na sitne parčiće i ostavite sa strane.
  3. Ispržite 4 jajeta, na oko.
  4. Prepecite 8 parčića hleba.
  5. Pripremljeni spanać sipajte u zagrejani tanjir i servirajte prženo jaje na oko preko mase spanaća. Služite uz prepečeni hleb. Ostatak jogurta, po ukusu i želji, možete preliti preko spanaća.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.