Recept za spanać sa jogurtom, i korišćenje zelenog povrća za pripremu hrane, je deo standardne mediteranske kuhinje. Ovaj recept uključuje i gusti jogurt, kao tipičnu mediteransku notu.
Spanać sa jogurtom – Recepti i Kuvar online
Recept za spanać sa jogurtom, i korišćenje zelenog povrća za pripremu hrane, je deo standardne mediteranske kuhinje. Ovaj recept uključuje i gusti jogurt, kao tipičnu mediteransku notu.
- 1,2 kg spanać
- 50 gr puter
- 1 čen beli luk
- tucana paprika (ljuta)
- 4 dl jogurt
- so
- 8 komada hleb (kriški, prepečenih)
- 4 komada jaja
- Očistite i dobro operite spanać. Stavite ga u duboki sud i kuvajte ga oko 15 minuta, samo u vodi koja je ostala na listovima. Ocedite ga, i propasirajte kroz sito. Usitnjenoj masi spanaća dodajte 25 gr butera, pa je često mešajući, dinstajte na umerenoj temperaturi, dok se ne zgusne.
- Dodajte 2 dl jogurta, soli po ukusu, tucane ljute paprike po ukusu i beli luk, i nastavite da dinstate sve dok se masa ponovo ne zgusne i postane slična kremu. Dodajte preostalih 25 gr butera, isckanog na sitne parčiće i ostavite sa strane.
- Ispržite 4 jajeta, na oko.
- Prepecite 8 parčića hleba.
- Pripremljeni spanać sipajte u zagrejani tanjir i servirajte prženo jaje na oko preko mase spanaća. Služite uz prepečeni hleb. Ostatak jogurta, po ukusu i želji, možete preliti preko spanaća.