Španska pita – Snežana Knežević

0

Španska pita – ne znam zašto se ova pita zove španska, ali je ja obožavam.

Španska pita - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Španska pita – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online

Snežana Knežević, blog Sneško domaćica >>>

Španska pita - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Španska pita - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online

Španska pita - ne znam zašto se ova pita zove španska, ali je ja obožavam.
Obrok Doručak, Predjelo
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Ukupno vreme 15 minutes
Broj osoba 24 parčeta

Sastojci

  • 4 komada jaja
  • 100 gr praziluka
  • 100 gr kiselih krastavčića
  • 100 gr kisele crvene paprike
  • 150 gr sira
  • 100 gr pileca prsa
  • 1 kašičica origana
  • 1 šolja belog brašna
  • 1 šolja belog kukuruznog brašna
  • 1 šolja ulja ne puna do vrha
  • 2 šolje jogurta
  • 2 kašike susama prepečenog
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kesice praška za pecivo

Uputstvo za pripremu

  1. Praziluk isecite na kolutiće.
  2. Krastavce i papriku usitnite u secku ili iseckajte na kockice. Sir usitnite viljuškom ako nije već sitan, u mom slučaju je bio sitan sir.
  3. Šunku takodje isecite na kockice ili usitnite u secku, u mom slučaju je bila sečena na šnite pa sam je samo malo rukama usitnila.
  4. Dodajte so, kurkumu, origano i sve promešajte.
  5. Dodajte oba brašna i ulje. Promešajte i dodajte polovinu jogurta i lagano mešajte varjačom i dodajte jogurt sve dok ne dobijete žitku smesu. Ako je potrebno i više od navedenog u receptu.
  6. Na kraju dodajte susam i prašak za pecivo.
  7. Dok ovo radite uključite rernu da se zagreje na 200C stepeni.
  8. Obložite pleh papirom za pečenje i izlite pripremljenu smesu.
  9. Stavite u zagrejanu rernu da se peče dok ne porumeni. Pitu izvadite i pokrite krpom da se prohladi. Seći na kocke željene veličine i poslužiti. Prijatno!
    Španska pita - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online

Beleške

Ako želite deblju pitu upotrebite manji a dublji pleh. U mom slučaju je to bio pleh od rerne, jer ja volim tanku pitu.Pita je bila dopuna uz predjelo.Šolju koju sam koristila je zapremine od 3 dcl.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.