Specijalna emisija Gastronomad o gostovanju šefa Krisa Vilijamsa Beogradu

Na poziv Američke ambasade u Beogradu, u junu ove godine, gost Beograda i Novog Sada bio je poznati američki kuvar Kris Vilijams koji je u okviru Speakers programa američke vlade, obišao region i prezentovao vrednosti iz oblasti preduzetništva, uspešnih malih porodičnih biznisa.

Specijalna emisija Gastronomad o gostovanju šefa Krisa Vilijamsa Beogradu
Specijalna emisija Gastronomad o gostovanju šefa Krisa Vilijamsa Beogradu

Cilj ovog programa je povezivanje ljudi ​i lokalnih zajednica širom sveta kroz razmenu kulinarskih tradicija, običaja i međunarodnih iskustava.

Zahvaljujući sjajnoj saradnji sa Srednjom turističkom školom u Novom Beogradu, njenim učenicima, profesorima i direktoru ove uspešne škole i JKP Beogradske pijace, ovaj harizmatični šef kuhinje koja odiše duhom američkog juga i naša poznata TV zvezda ​i​ gastonomad Nenad Gladić posetili su najpre pijacu u novobeogradskom bloku 45, kupili sastojke, probali pljeskavice a zatim u Srednjoj turističkoj školi, zajedno sa đacima, napravili nekoliko jela ​i​ razgovarali o kulinarstvu u Srbiji ​i​ Americi​. Šef Vilijams je tom prilikom boravio i u Novom Sadu na regionalnoj gastronomskoj konferenciji Food talk u organizaciji Color press group.

Pročitajte tekst o gostovanju šefa Krisa Vilijamsa Beogradu i Novom Sadu >>>

Saznajte više o ovom sjajnom gastronomskom druženje šefa Vilijamsa, đaka Srednje turustičke škole i Lepog Brke u specijalnoj emisiji Gastronomad koja će se emitovati na RTS 1 u ponedeljak 21.12. u 12 časova i 30 minuta. Uživaćete u sjajnom spoju američke i srpske kuhinje i razmeni kulturoloških i gastronomskih znanja i iskustava dve zemlje, dva prijatelja i novih generacija srpskih kuvara željnih znanja i međunarodne prakse.

Izvor: saopštenje za medije

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Specijalna emisija Gastronomad o gostovanju šefa Krisa Vilijamsa Beogradu

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.