Speltin hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Speltin hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Speltin hleb – na ovoj fotografiji pored speltinog heba, mozete da vidite i jedan kompletan hrono dorucak.

Speltin hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Speltin hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Speltin hleb – Jadranka Blažić

speltin hleb Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Speltin hleb – na ovoj fotografiji pored speltinog heba, mozete da vidite i jedan kompletan hrono dorucak.

  • 500 gr brasna speltinog
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli himalajske
  • 400 ml vode
  • 1 kašičica praška za pecivo (ravna)
  1. Rernu sam ukljucila na 250C da se greje dok ne sjedinim testo, jer rerna treba da bude zagrejana onog momenta kad je testo formirano u veknicu. Znaci, brasna su nebitna, moze da se stavi i nekoliko vrsta brasna.
  2. Pripremila sam tepsiju i na nju sam stavila papir.
  3. Usula sam u ciniju sve sastojke i brzo sam mesala rukom da dobijem cvrscu masu kako bi mogla mokrim rukama da oblikujem veknu. U mom slucaju nisam dodavala vise vode, bilo je sasvim dovoljno. Par puta sam pokvasila ruke da bi brzo oformila veknicu i dobro je sa vodom utapkala kao da se igram sa glinom. Prenela na tepsiju i nozem izvukla nekoliko linija da ne bi pukao prilikom pecenja. Vreme pecenja zavisi od vrste brasna i gustine testa, a nekada i od rerne i struje. Tako da sa nekim brasnima se pece i do 1/2h.
  4. Ovaj hleb je bio za 15 minuta gotov.
Ako neko ima psylium i zeli da ga ubaci u testo, slobodno neka ubaci 2 kasike. Sa psyliumom moze da bude samo jos lepsi i rastresitiji hleb. Tada ce sigurno trebati malo vise vode.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!