Speltin hleb – na ovoj fotografiji pored speltinog heba, mozete da vidite i jedan kompletan hrono dorucak.
Speltin hleb – Jadranka Blažić
Speltin hleb – na ovoj fotografiji pored speltinog heba, mozete da vidite i jedan kompletan hrono dorucak.
- 500 gr brasna speltinog
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli himalajske
- 400 ml vode
- 1 kašičica praška za pecivo (ravna)
- Rernu sam ukljucila na 250C da se greje dok ne sjedinim testo, jer rerna treba da bude zagrejana onog momenta kad je testo formirano u veknicu. Znaci, brasna su nebitna, moze da se stavi i nekoliko vrsta brasna.
- Pripremila sam tepsiju i na nju sam stavila papir.
- Usula sam u ciniju sve sastojke i brzo sam mesala rukom da dobijem cvrscu masu kako bi mogla mokrim rukama da oblikujem veknu. U mom slucaju nisam dodavala vise vode, bilo je sasvim dovoljno. Par puta sam pokvasila ruke da bi brzo oformila veknicu i dobro je sa vodom utapkala kao da se igram sa glinom. Prenela na tepsiju i nozem izvukla nekoliko linija da ne bi pukao prilikom pecenja. Vreme pecenja zavisi od vrste brasna i gustine testa, a nekada i od rerne i struje. Tako da sa nekim brasnima se pece i do 1/2h.
- Ovaj hleb je bio za 15 minuta gotov.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!