Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Speltin hleb – Jadranka Blažić

0 6

Speltin hleb – na ovoj fotografiji pored speltinog heba, mozete da vidite i jedan kompletan hrono dorucak.

Speltin hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Speltin hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Speltin hleb – Jadranka Blažić

Speltin hleb - na ovoj fotografiji pored speltinog heba, mozete da vidite i jedan kompletan hrono dorucak.
Obrok Doručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 4 osobe
Autor Jadranka Blažić

Sastojci

  • 500 gr brasna speltinog
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli himalajske
  • 400 ml vode
  • 1 kašičica praška za pecivo ravna

Uputstvo za pripremu

  1. Rernu sam ukljucila na 250C da se greje dok ne sjedinim testo, jer rerna treba da bude zagrejana onog momenta kad je testo formirano u veknicu. Znaci, brasna su nebitna, moze da se stavi i nekoliko vrsta brasna.
  2. Pripremila sam tepsiju i na nju sam stavila papir.
  3. Usula sam u ciniju sve sastojke i brzo sam mesala rukom da dobijem cvrscu masu kako bi mogla mokrim rukama da oblikujem veknu. U mom slucaju nisam dodavala vise vode, bilo je sasvim dovoljno. Par puta sam pokvasila ruke da bi brzo oformila veknicu i dobro je sa vodom utapkala kao da se igram sa glinom. Prenela na tepsiju i nozem izvukla nekoliko linija da ne bi pukao prilikom pecenja. Vreme pecenja zavisi od vrste brasna i gustine testa, a nekada i od rerne i struje. Tako da sa nekim brasnima se pece i do 1/2h.
  4. Ovaj hleb je bio za 15 minuta gotov.

Beleške

Ako neko ima psylium i zeli da ga ubaci u testo, slobodno neka ubaci 2 kasike. Sa psyliumom moze da bude samo jos lepsi i rastresitiji hleb. Tada ce sigurno trebati malo vise vode.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.